Hold for voksne -både nye og erfarne

Vi tilbyder et hold for unge og voksne hver tirsdag aften i sommerhalvåret

Træningen er fra 17.30- ca 19.00 og  foregår i en skov nær Horsens. Se mødestedet i kalenderen.

Sæsonstart tirsdag den 13. august 2024 kl. 17.30-19.00 fra klubhuset ved Bygholm sø, Åbjergskovvej 6.

Holdet er både for dig, der er ny i orienteringssporten og har lyst til at blive bedre til at finde vej og dig med erfaring, der måske mangler lidt teknikker til at blive bedre til at finde posterne.

Træningen foregår om tirsdagen, samtidig med ungdomstræningen. Du kan læse mere om ungdomstræningen her

Orientering er udfordrende for løbere uanset alder og niveau. Derfor er orientering oplagt som familiesport, hvor hele familien udfordres. Så kommer du som forælder, sammen med en gruppe venner, eller er du bare selv nysgerrig på, hvad orienteringsløb er, så er du velkommen på vores introduktionsforløb til unge og nye voksne.

Introduktionsholdet vil gennemgå orienteringens grundelementer i løbet af en halvsæson. Generelt vil tilbuddet blive afstemt efter deltagernes interesse, ambitioner og evner. Dvs. der løbes sværere baner, jo dygtigere du bliver.

Vi håber, at I, der er forældre til de lidt større børn, vil gøre brug af dette tilbud, fordi jeres involvering og glæde ved orientering også vil styrke jeres barns glæde og udvikling inden for sporten. I orienteringsløb behøver ingen at stå på sidelinjen, men I kan selv være med og dyste mod jævnbyrdige.

For alle er det at dele oplevelserne i skoven med familie, venner og klubkammerater en stor del af fornøjelsen, og det understøtter din udvikling og din tilknytning til klubben.

Husk at melde dig i mål, når du kommer tilbage, så vi ved, at alle er kommet hjem fra skoven.

Medbring selv noget at drikke.

Trænere: Rikke Holm Nielsen, Hans Jørgen Vad, Elise Keller, Per Mønster.

Kontakt Tommy Jakobsen for mere information: tommy@jakobsen.be

Læs mere om tid og sted for tirsdagstræningen

Banerne

Generelt anbefaler vi, at starte på begynder eller let bane. Vælg helst en bane der er lidt for let og tag en sværere næste uge.

Begynder: 1,5-2 km Posterne ligger på stierne, og der er en post, hver gang du skal dreje.

Let: 2-3 km. Posterne ligger tæt ved stierne. Løbet foregår på stier og langs grøfter o.lign. Der kan være 1‐2 retningsskift i mellem posterne.

Mellemsvær: 3,5-4,5 km. Posterne ligger lidt væk fra stierne. Man kan løbe til posten langs tydelige linjer i terrænet (fx. langs stier, grøfter og bevoksningsgrænser), eller man kan skyde genvej på tværs mellem to ledelinjer.

Svær bane: 5-6 km. Posterne ligger væk fra stierne. Man skal ofte løbe igennem skoven til posten. Banen træner særlige orienteringsmomenter, fx. kompaskurs, kurvelæsning etc. Der kan være manipuleret med kortet.

Super Svær momentbane: 5-6 km. Posterne ligger væk fra stierne. Man skal ofte løbe igennem skoven til posten. Banen træner særlige orienteringsmomenter, fx. kompaskurs, kurvelæsning etc. Der er manipuleret med kortet.