Championpokalen

Championpokalen uddeles hvert år i november til det medlem af Horsens Orienteringsklub, der har opnået flest point i en serie af årets åbne løb.

Generelt om Championpokalen

Tællende løb
Alle individuelle danske og jysk-fynske mesterskaber, Nordjysk 2-dages, 1. og 2. etape ved Påskeløbet, individuelle konkurrencer lørdag og søndag ved Danish Spring, klubmesterskaberne samt klubbens årlige divisionsmatcher.

Dog tæller løb, som Horsens OK selv arrangerer ikke med det pågældende år.

Generelt om pointgivning
Den enkelte løbers ti bedste resultater tæller.

  • Point gives efter minuttal. Vinderen i en klasse får 100 point. Øvrige løbere får 1 point mindre for hvert minut vedkommende er efter vinderen.
  • Ved divisionsmatcherne får alle gennemførende løbere 90 point.
  • Ved klubmesterskaber er det alene løbere fra Horsens OK, der tæller, uanset hvilket løb der anvendes til mesterskabet. Det betyder, at klubmesteren får 100 point. Øvrige Horsens-løbere i klassen får 1 point mindre for hvert minut vedkommende er efter klubmesteren.
  • I det samlede resultat er vinderen af Championpokalen den løber, der har flest point. Ved pointlighed mellem to eller flere løbere, placeres den løber, der har flest gange 100 point, forrest. Er der stadig lighed, placeres den løber, der har flest gange 99 point, forrest – osv.