Stifindere 9-11 år

Er du frisk, og har du lyst at give den gas i skoven sammen med dine nye venner?

Så kom til tirsdagstræning hver tirsdag året rundt kl. 17.30-18.45. Fra marts til oktober træner vi i nærskovene rundt omkring Horsens. Om vinteren træner vi fra Byskolen på Fussingvej eller fra klubhuset i Åbjergskoven ved Bygholm sø. Find koordinater for træningerne i kalenderen.

Fra du er 9 år, så kan du lære at læse et orienteringskort og finde ud af, hvordan man bruger det til at finde posterne rundt om i skoven. Gennem lege lærer du at forstå kortet og bruge informationerne til at bestemme, hvilken vej du vil løbe. Du må stadig gerne have din forælder med ud på banen, men når du er helt tryg ved at være i skoven, så for du lov at løbe en begynderbane helt selv. En begynderbane følger stierne og nogle gange andre tydelige lineære terrængenstande som jorddiger eller grøfter; og der er en post, hver gang du skal dreje.

Når du har helt styr på begynderbanen, så lægger vi på, så du kan klare en let bane: Du skal nu skifte retning en enkelt gang i mellem posterne. Posterne ligger ved tydelige terrængenstande ved siden af stier og lineære terrængenstande.

Hvad sker der til en træning?

En træning består altid af fælles opvarmning og 1-2 lege, hvor vi får pulsen godt op og har det sjovt sammen. Typisk er det en fangeleg eller en lille stafet og derefter en leg, hvor vi introducerer dagens fokuspunkt. Efter en halv times tid med lege, så kommer du ud på dagens bane enten med din forælder, med en anden fra holdet, eller alene hvis du tør. En gang imellem kommer træneren også med for at se, hvor dygtig du er blevet.

Banen består af 3 sløjfer, så du kommer tilbage og får en lille snak med træneren et par gange. Så kan du vælge en sværere eller lettere sløjfe til sidst, hvis det passer bedre.

Når du kommer i mål, så er der frugt. Som forældre skal du forvente at skulle have frugt med et par gange i løbet af sæsonen.

VIGTIGT: Efter løbet, skal I melde jer i mål, så vi ved, at der ikke er nogen tilbage i skoven.

Hvad skal jeg have med?

Det er vigtigt, at du har tøj og sko på, som du kan røre dig i, og som kan tåle at blive beskidt. Flere lag tøj kan være godt, for så kan du justere lidt undervejs. Lange bukser anbefales. Vi sørger for kort, og hvad vi ellers bruger. Kompas introducerer vi først, når man er ca 13 år.

Hvor og hvornår?

Vi træner hver tirsdag året rundt kl. 17.30-18.45. Fra marts til oktober træner vi i nærskovene rundt omkring Horsens. Find koordinater for træningerne i kalenderen.

Om vinteren træner vi fra Byskolen på Fussingvej eller fra klubhuset i Åbjergskoven. Her træner vi lidt kortere tid 17.30-18.30 og løber ikke en bane, men leger flere lege både ude og inde i hallen.

Du er altid velkommen. I behøver ikke at vente til sæsonstart.

Hvad sker der første gang, jeg kommer?

I sommermånederne har vi hver gang en vært, som byder dig velkommen og hjælper dig hen til dit hold. Trænerne sørger for, at du hurtigt lærer de andre at kende og bliver en del af holdet. Om vinteren mødes vi ved indgangen til Byskolen Fussingvej og fordeler os på holdene. Vi har en plakat, hvor du bliver skrevet op, når du kommer og skal checke ud, inden du går hjem.

Jeg vil gerne høre mere!

Du er meget velkommen til at skrive til Bettina Mikkelsen: bm@hulgaardadvokater.dk

Bettina sørger også for, at du kommer på ugemailen, så du får tilsendt mødestedet på en mail hver uge.

Du er velkommen til at prøve tre gange, inden du melder dig ind.

Trænere

Ella Mikkelsen,

Irene Klærke Mikkelsen, tlf: 60 744 944 efter kl. 18

Bettina Toft Møller Mikkelsen, bm@hulgaardadvokater.dk

Har du lyst til mere?

Vi tager på ture i Danmark, og i efterårsferien har vi altid en klubtur måske til Sverige eller Tyskland.

Du har mulighed for at komme på ungdomskursus med løbere på din alder fra andre klubber. Tal med din træner og hør mere.

Hver lørdag arrangerer klubben lørdagsløb i en skov nær Horsens. Her er også begynder og let baner, som du kan løbe med dine forældre og søskende.

Når du bliver så sej, at du kan deltage selv på holdet og løbe selv i skoven, så er der træning for voksne samtidigt. Det er smart, for så kan I fortælle hinanden om Jeres oplevelser bagefter. Det er hyggeligt og styrker læringen. Der er også hold for dine ældre søskende om tirsdagen. Yngre søskende henvises til Skovfræserholdet. I øvrigt er vi ikke strikse med aldersinddelingen, så hvis du har en ven/søskende, der er lidt for ung eller lidt for gammel, så må de gerne være med på holdet.

Endelig er der mulighed for at deltage i konkurrencer som andre klubber arrangerer. Her er oftest tilladt for forældre at følge med på banen som en skygge for barnet. Specielt vil vi invitere Jer med til Midtjysk ungdomsliga og divisionsmatcherne. Det fortæller din træner gerne meget mere om.

Læs mere om tirsdagstræningen her