Prøv orientering!

Velkommen i Horsens OK

Vi fortæller gerne om klubben og sporten og om nedenstående arrangementer.  Læs også: Hvad er orientering

Hvordan kommer jeg i gang?

Åbent Hus i Åbjergskoven

Hver lørdag i januar og februar måned mellem klokken 12.30 og 14 slår vi dørene til klubhuset på Åbjergskovvej op for alle der har lyst til at prøve orienteringsløb. Vi står klar med gule veste til at give dig og dine venner/familie en god instruktion, så du hurtigt kommer i gang. Efter strabadserne kan du nyde et varmt bad samt varm kakao og boller i klubhuset. Pris 40kr for ikke-medlemmer. Børn halv pris.

Børn, unge og familier
Vores motto er: Orientering: Let at GÅ til, let at gå TIL.

Tirsdagstræning
Fra april og frem til efterårsferien kan du lære at løbe orienteringsløb hver tirsdag aftenklokken 17.30. Vi har en vært, som tager i mod dig og hjælper dig ind på det rigtige hold.

Børn/Familier ca. 6-8 år: Træneren leder en fælles opvarmning, hvor vi styrker motorikken, fysikken og træner orienteringsfærdigheder med små lege. Herefter løber du en bane i skoven sammen med din far/mor (eller en af trænerne).

Unge ca. 9-13 år: Ungdomstræneren introducerer dig til dagens bane. Herefter løber du selv en bane i skoven, hvor der er fokus på et specifikt orienteringsteknisk moment. Efterfølgende diskuterer vi løbet.

Unge ca. 14- år: Voksentræneren introducerer dig til dagens bane. Herefter løber du selv en bane i skoven, hvor der er fokus på et specifikt orienteringsteknisk moment. Efterfølgende diskuterer vi løbet.

Kom og prøv! Læs mere om ungdomstræningen.

Voksne
Hver voksen løber har sin egen baggrundserfaring med kort og sine egne ambitioner med sporten. I Horsens Orienteringsklub byder vi velkommen til både de, som blot ønsker en afvekslende tur i skoven, og de der konstant ønsker at forbedre sig i dysten mod kammeraterne. I Horsens OK giver vi individuel træning, som passer til den enkeltes niveau og ambition.

Voksen Introduktion
Vi giver dig en grundig instruktion i kort og kompas og går terrænvandringer for at se eksempler. Du er snart i gang med din første orienteringsoplevelse med eller uden ledsager. Tirsdage fra april til efterårsferien.

Voksen udvikling
Du er interesseret i at udvikle dig som orienteringsløber. Træningsudvalget arrangerer tekniske træninger, som du kan få glæde af, når du har en hvis erfaring med orientering. Ved hver træning er der fokus på et delmoment af et orienteringsløb.

Lørdagstræning
Uanset om du er barn eller voksen og uanset dit ambitionsniveau, så kan du løbe orienteringsløb næsten hver lørdag i en skov i Horsens’ opland. Løbene arrangeres af klubbens medlemmer på skift, og er med rigtig tidtagning.  Der er baner for børn og voksne, for begyndere og landsholdsløbere, og alle ind i mellem. I er meget velkommen til at følges ad på ruten. Man vælger selv, hvornår man starter imellem klokken 12.30 og 14. Det koster 40 kroner for ikke-medlemmer, og så må du tage kortet med hjem bagefter. Tag gerne hele familien med.

Sådan foregår det i skoven
Vi står i skoven ved et lille bord klar til at hjælpe jer i gang. I bliver skrevet op og får kortet over dagens skov. Vi forklarer om orienteringskortet og ruten. I kan låne kompas, hvis I har lyst. I kan også låne en tidtagningsenhed (en SportIdent brik), så kommer I på resultatlisten.

Når I er klar, kan I følges ad rundt på banen eller dyste mod hinanden.

VIGTIGT: Efter løbet, skal I huske at sige, at I er kommet i mål, så vi ved, at der ikke er nogen tilbage i skoven, når vi kører hjem.

Når I kommer i mål, kan I om lørdagen købe kage og sodavand. Tirsdag er der frisk frugt og vand.

Nærmere info:  Kontakt en af os