Børn & Unge

Du kan starte til orienteringsløb, uanset hvor gammel du er. Selvom du er nybegynder, træner du sammen med løbere på din egen alder, og du lærer hurtigt de andre på holdet at kende.

De 6-8 årige og deres søskende og forældre træner i weekenden. Læs mere her.

2024 13. august Åbjergskov Retning
/
  20. august Nim Afstand
  27. august Beringsstafet Fællesskab
SUPERT 3. september Åbjergskoven ledeliner
  10. september Ølsted
  17. september Bjerre
  24. september Staksrode klubmesterskab for ungdom
SUPERT 1. oktober Åbjergskoven vejvalg
  8. oktober Klokkedal  
  15. oktober Efterårsferie  
  22. oktober Svømmehal Fællesskab
  29. oktober Natløb Åbjergskov Natløb

Horsens OK har en stor ungdomsafdeling, der rummer ”alt” fra nybegynderen til den erfarne konkurrenceløber. Omdrejningspunktet er træning for børn og unge fra ca 9 – +21 år hver tirsdag aften.  Her er der en bred vifte af tilbud tilpasset alder og orienteringsmæssigt niveau. Forældrene er velkomne til at deltage på holdet, indtil løberne er trygge. Når børnene kan klare det selv, så kan forældrene selv lære nye fif på vores nye voksenhold.

Vintertræning

Horsens OK arrangerer træning hver tirsdag året rundt. Om vinteren er fokus på fysikken.

I den mørke periode fra november til februar træner vi ved Byskolen på Fussingsvej eller fra Klubhuset i Åbjergskoven. Vi træner oftest udendørs med løbelege for de yngste og intervaller for de ældste, af og til med indlagt orienteringstræning. Vi har også adgang til Hallen på Byskolen, så træningen varieres med indendørs o-løb, orienteringslege, hockey eller besøg i svømmehallen.

Vi mødes ved hovedindgangen til Byskolen eller ved klubhuset klokken 17.30. Se kalenderen. Træningen slutter kl. 18.45. Er du ny, er du velkommen til at være med. Kontakt: madsmikkelsen@yahoo.dk

Det er muligt at starte til orientering hele året, men det er nemmest at starte i sommerhalvåret.

Sommertræning

Fra marts til oktober foregår ungdomstræningen tirsdag aften fra kl. 17.30 til kl. ca. 19.00 i skovene rundt omkring Horsens. Alle hold træner samtidig. Efter hver træning hygger vi os alle med frugt.

Se tid og sted for træningerne i kalenderen.

Vi arrangerer træning målrettet den enkelte løbers niveau og alder, derfor opdeles løberne først i 3 grupper afhængig af alder. Er man ny, træner man altså med sin aldersklasse med fælles opvarmning og øvelser og dernæst løber man en bane, der passer til orienteringsniveauet og lærer så efterhånden at løbe sværere baner.

Skovfræserne: 6-8 år og deres søskende (søndag formiddag)

Holdet træner søndag formiddag fra klubhuset. Vi leger, har det sjovt og udfordres på motorikken ved at komme helt ind i skoven. Vi hygger med boller i klubhuset efter træning. Træningen er langt an til de 6-8 årige, men søskende er meget velkomne. Se planen og læs mere her

Stifinderne: ca. 9-11 år

Vi har det sjovt sammen og lærer orienteringens elementer gennem små-øvelser og lege. Børnene lærer at følge stier, grøfter og jorddiger for at finde frem til posterne. De lærer om orienteringskortet, og hvordan man vender det rigtigt efter terrænnet. Forældre er velkomne til at deltage i træningen og følges med barnet på banen. Efterhånden lærer børnene at løbe alene på stierne. De ældste løbere bliver endda i stand til at skære hjørner igennem terrænnet og finde poster ved siden af stierne.

Læs mere her

Konkurrenceløberne: ca. 12-14 år

Opvarmningsøvelserne krydres med fangelege og stafetter.  Herefter har vi fokus på et orienteringsteknisk emne, f.eks. introduceres højdekurvene i orienteringen. Løberne lærer også alle kortets symboler. Når løberne er trygge på stierne og langs grøfter, så øver vi, hvordan vi sikkert finder poster, som ligger længere inde i skoven.

Læs mere her

Ungdoms- og juniorløberne: Ca. 15-21+ år

Opvarmningen består i stigende grad af løbestilsøvelser, der gør dig hurtigere og til en mere effektiv løber. Vi udbygger din erfaring og fylder på med orienteringsteknik, så du med tiden bliver i stand til effektivt at finde posten uanset, hvor svært den er placeret. Til træning arbejder vi med et moment ad gangen, som vi træner på ultra-korte baner, så du kan tale med træneren ind imellem og få feedback. Der er fem niveauer af baner fra begynder til super-svær, hvor dele af kortet kan være fjernet for at udfordre de dygtigste. Efter træning holder vi opsamling, hvor vi lærer af hinanden.

Nye løbere indgår hurtigt i gruppen og deltager i den fælles opvarmning. Herefter løber du en bane på dit niveau.

Træner: Jacob Klærke Mikkelsen og Thomas Emil Jensen

kontakt: madsmikkelsen@yahoo.dk for at høre nærmere.

 

Ældre ungdomsløbere og voksne

Holdet er både for dig, der er ny i orienteringssporten og dig med erfaring.

Du får en grundig introduktion til orienteringskortet og orienteringsteknik. Vi tager udgangspunkt i dit niveau, gennemgår grundfærdighederne og fokuserer hver tirsdag på et orienteringselement, sådan at du i løbet af sæsonen bliver bedre til orienteringsløb. Vi starter hver tirsdag med en grundig instruktion, derefter kommer du ud at løbe en bane tilpasset dit niveau. Efter løbet evaluerer du med træneren.

Du kan også få en træner med ud på banen, både så du føler dig tryg i skoven, og så du kan få tips undervejs.

Læs mere her: Det nye Voksenhold

VIGTIGT: Efter løbet, skal I melde jer i mål, så vi ved, at der ikke er nogen tilbage i skoven.

Udstyr

Løbetøj med lange bukser og løbesko er en fordel. Det er muligt at låne kompas.

Yderligere information

For yderligere information kontakt Mads Mikkelsen

Hver uge udsendes en ugemail, der informerer om ugens aktiviteter, samt information om konkurrencer, klubture og kurser. Skriv til ovenstående adresse for at modtage ugemailen.

Læs mere om tirsdagstræningen her

Øvrige tilbud

Løbere over 11/12 år træner også om torsdagen, hvor vi træner fysik om sommeren og orienteringsteknik om vinteren.

Alle medlemmer har også mulighed for at løbe lørdagsløb, som klubmedlemmer arrangerer på skift for hinanden i skovene rundt omkring Horsens.

Ungdomstræningen danner udgangspunkt for at deltage i konkurrencer og orienteringskurser, hvor man møder andre unge o-løbere fra hele landet. Orienteringsløb udvikler sig let til meget mere end blot noget, man går til tirsdag aften. Det er en rigtig god sport for hele familien, hvor mor og far også løber orienteringsløb.