Velkommen i klubben

Velkommen som medlem af Horsens Orienteringsklub

Vi vil gerne fortælle dig om de mange aktiviteter, klubben kan tilbyde dig.  På siden her får du en kort oversigt. Ønsker du at få flere detaljer, kan du finde dem her på hjemmesiden eller kontakte en fra bestyrelsen.

Er sporten helt ny for dig, anbefaler vi, at du læser Hvad er orientering

Tirsdagstræning og ungdomsafdelingen
Hver tirsdag aften er der træning for voksne, unge og for børn ned til 5-års alderen. Træningen er gratis for medlemmer. Ungdomstræningen er opdelt i hold efter alder og niveau – se mere her. Samtidig er der introduktionsforløb for voksne begyndere fra 18 år og op – se mere her.

Fra midt i marts til oktober træner vi orienteringsteknik om tirsdagen i skovene omkring Horsens og supplerer med fysisk træning om torsdagen. Om vinteren er der løbetræning for de ældste ungdomsløbere og voksne om tirsdagen, og der er indendørs sports- og legeaktiviteter for de yngste.

Anbefalet påklædning er løbesko, der kan tåle at blive beskidte og lange bukser.

Torsdagstræning for ungdomsløbere
Hver torsdag aften er der træning for ungdomsløbere. I sommerhalvåret ligger vægten på den fysiske løbetræning, imens vi om vinteren fokuserer på orienteringsteknisk træning. Læs mere her.

Nyheder fra Ungdomsafdelingen
Ungdomsudvalget ved Bettina Mikkelsen sender en ugentlig nyhedsmail med information om kommende træninger, løb, ture og arrangementer. Her fremgår også, hvor tirsdagstræningens mødested er. Dette kan også ses på hjemmesiden i Kalenderen.

Ungdomsafdelingen arrangerer også ture med overnatning for de større børn og unge, ligesom der er fester og hyggearrangementer. Dette adviseres også i ugemailen.

Lørdagstræning
I Horsens Orienteringsklub har vi medlemmer på alle niveauer – unge og ældre, eliteløbere og motionister. Fælles for os alle er kærligheden til orienteringssporten og et ønske om at være en del af et forpligtende fællesskab.

Vi mødes alle til lørdags-træningsløbene, som medlemmerne skiftes til at arrangere. Disse løb har tidtagning og foregår i skovene omkring Horsens. I januar og februar med start og mål ved klubhuset i Åbjergskoven ved Bygholm sø.

Til lørdags-træningsløbene er der typisk 6 forskellige baner at vælge imellem – fra en begynderbane til lang svær bane. Er du ny løber, kan du få hjælp ved startstedet af erfarne klubmedlemmer. Når du kommer i mål er der mulighed for at købe sodavand og kage og få en hyggesnak med andre løbere. Se hvor de enkelte løb foregår i Kalenderen.

Flere træningstilbud til voksne
I løbet af foråret tilbydes nye voksne løbere et grundkursus, så man får de bedst mulige forudsætninger for at løbe og finde vej i skoven.

Træningsudvalget arrangerer løbende kursusaftener, foredrag og ture med orienteringsmæssigt fokus. Fx. hvordan man bedst orienterer efter kurverne på kortet, eller hvordan man løber i klit-terræn. Træningsudvalgsformanden Tommy Jakobsen udsender jævnligt mails med træningstilbud for voksne. Læs mere på Prøv orientering.

Åbne løb – for hele familien
Som medlem af Horsens OK har du også mulighed for at deltage i andre klubbers løb, de såkaldte åbne løb. Tilmelding til dette sker via hjemmesiden: www.o-service.dk. Når du læser dette, har du pr. mail fået tilsendt et login fra vores medlemsadministrator Carsten Bai.

For at din tilmelding kan blive gennemført, skal du have en løbskonto med dækning. Du får en løbskonto ved at indsætte penge på: Reg. 9211 Konto nr. 0350100539 via netbank. Husk ved overførsel at skrive dit navn. Vores løbstilmelder Tove Straarup sørger herefter for, at din betaling kommer til arrangørklubben.

Ved Åbne Løb konkurrerer man ofte mon jævnaldrende (opdelt i 5-års klasser) fra andre klubber. Horsens Orienteringsklub tager nogle gange samlet afsted – se nyhedsmails fra træningsudvalget. Så har vi et telt med på pladsen, hvor vi mødes, klæder om og snakker før og efter løbet. Alle niveauer og aldersklasser konkurrerer ved samme stævne, dvs. hele familien kan komme til stævne samme sted og dag.

Det første stævne vi vil opfordre dig til at tage med til, er divisionsmatchen, hvor vi samlet dyster mod andre klubber. Her er brug for alle, uanset alder og orienteringserfaring.

Kontakt ungdoms– eller træningsudvalget, så hjælper vi dig i gang med at komme til at deltage i de åbne løb.

Frivillighed
Horsens Orienteringsklubs mange aktiviteter er båret af medlemmernes frivillige indsats, og jo flere vi er til at yde en indsats, jo mere overkommeligt er det for alle og jo flere spændende og attraktive aktiviteter kan klubben tilbyde.

Som nyt medlem i klubben, eller som forældre til børne- og ungemedlemmer, opfordrer vi til, at du tilbyder din hjælp. Vi er langt over 100 medlemmer, som aktivt deltager i planlægning og udførsel af aktiviteter, og der vil altid være noget, som du bidrage med – lige fra kagebagning og frugtordning over børnepasning, klubture og klubfester til vedligehold af klubhus og hjemmeside, madlavning til klubaftener, udvalgsposter, opgaver ved afvikling af stævner, postudsætning og indsamling, banelægning, korttegning, sponsor kontakt, diverse specialløb mv.

Når du melder dig som aktiv hjælper, tilbyder klubben selvfølgelig, at du kan være med sammen med erfarne medlemmer, og gennem din indsats har du mulighed for at lære andre medlemmer meget bedre at kende, og du er med til at sikre, at klubben fortsat kan have et højt aktivitetsniveau med høj kvalitet.

Kontakt gerne formand Mads Mikkelsen: madsmikkelsen@yahoo.dk

Det sociale liv
Det sociale samvær i klubben vægtes højt. Klubben arrangerer overnatning til flere stævner på 2 eller flere dage. I uge 42 arrangeres der tur til Norge eller Sverige, hvor man udforsker det nordiske terræn, som er noget anderledes end det terræn, vi kender herhjemme. Hør nærmere hos Mads Mikkelsen.

Tirsdag er klubaften, hvor medlemmer mødes til almindeligt løb og eller hygge fra klubhuset med efterfølgende aftensmad fra ca. 18.00-19.00 til kr. 30,- for voksne og kr. 10,- for børn. Typisk er 30-40 medlemmer samlet til spisning og hygge, og det kræver ikke tilmelding – du møder bare op.

Den første tirsdag i måneden kaldes supertirsdag. Her er tirsdagstræningen henlagt til klubhuset efterfulgt af varm mad. Tilmelding til spisning senest fredag aften til Irene Mikkelsen.

I løbet af året vil klubben også indbyde til andre arrangementer, fest, foredrag og medlemsmøder – følg med på hjemmesiden eller på klubbens interne Facebookside.

Kontingent
Årligt kontingentet for medlemskaber i Horsens Orienteringsklub er pt. 700 kr. for voksne (over 24 år) og 450 kr. for børn og unge. Derudover har vi et familiemedlemskab til 1.400 kr. – det gælder for husstanden, dog skal børn over 24 år betale selvstændigt seniorkontingent.

Spørg bare
Horsens Orienteringsklub er over 50 år gammel og har ca. 275 medlemmer, hvoraf nogle har været med i mange år. En hel del rutiner og betegnelser er derfor indforståede. Tøv endelig ikke med at spørge, hvis du er i tvivl om noget.

Vi håber, at du vil føle dig velkommen i Horsens Orienteringsklub.

Vi glæder os meget til at se dig i klubhuset og i skovene.

Med venlig hilsen
Mads Mikkelsen
Formand – Horsens Orienteringsklub