Midtjysk Ungdoms Liga 2019

 Læs information om sæson 2019 nedenfor! – se også gerne facebook siden Midtjysk Ungdomsliga

Resultater fra sidste afdeling er nu klar. Stort TILLYKKE til de hurtige løbere, der vandt pokalerne, og også tillykke til alle de nye, der har løbet deres første orienteringsløb i denne sæson. I har alle fortjent Jeres medaljer!

Tak til alle arrangørerne af de fem løb, som i år udgjorde Midtjysk Ungdomsliga. Vi er i gang med at finde arrangører til næste sæson.

Foto: Horsens Orienteringsklub

Foto: Herning Orienteringsklub.

RESULTATER

Resultaterne efter femte og sidste afdeling er nu klar. Kontakt Irene: irene@cfin.dk, hvis der er fejl eller mangler.

MUL_resultat_5_Damer2019

MUL_resultat_5_Herrer2019

MUL_resultat_4_Damer2019

MUL_resultat_4_Herrer2019

MUL_resultat_3_Damer2019

MUL_resultat_3_Herrer2019

MUL_resultat_2_Damer2019

MUL_resultat_2_Herrer2019

MUL_resultat_1_Damer2019

MUL_resultat_1_Herrer2019

I forbindelse med divisionsmatch bliver løbere nogle gange flyttet til en anden klasse, selvom de stadig løber den samme bane. F.eks. ‘begynder’ eller ‘D/H12B’ i stedet for D/H10. Det skal ikke gå ud over de unge løbere, derfor vil jeg gerne indplacere dem i resultatlisten i deres egen klasse. Henvend Jer til mig: irene@cfin.dk. Har løberen derimod løbet D14 til en konkurrence og D14B til en anden, så er det to forskellige baner (mellemsvær og let) og jeg kan derfor ikke samle dem i resultatlisten.

Invitation til Midtjysk Ungdomsliga 2019

Kunne du tænke dig at prøve at løbe rigtige orienteringsløb i nye skove? Kunne du tænke dig at dyste mod løbere fra andre klubber? Så er Midtjysk Ungdomsliga noget for dig.

Vi har tilrettelagt 5 løb i det midtjyske område, hvor der også er baner for dig, der ikke har prøvet så mange orienteringsløb. Ved alle løb er der elektronisk tidtagning, og du får en strimmel med alle dine tider på, når du kommer i mål.

Ved hvert løb kan du optjene point og hvem ved, måske er det dig, der tager pokalen med hjem efter sidste løb.

De 5 løb er:

Dato i 2019 Løb Arrangør
14. april Divisionsmatch, 2. + 3. div Nord / Forårsløbet Horsens OK
5. maj Divisionsmatch 1. div Nord Viborg OK
30. maj Kr. Himmelfartsløbet OK Pan Århus
10. juni

Publikumsløb / junior testløb (bemærk kun løbet søndag er en del af Midtjysk Ungdoms Liga)

Silkeborg OK / OK Pan Aarhus
23. juni Midsommerløbet Herning OK

Klik på løbet i tabellen for at få nærmere information om de enkelte løb, såsom placeringen af stævnepladsen og starttidspunkter

Her på siden vil du kunne se resultaterne efter hver af ligaens afdelinger, samt det samlede resultat.

Pointgivning

For hvert løb du møder op til, får du minimum 40 point. Hvis du vinder din bane, får du 100 point. For hvert minut efter vinderen fratrækker vi 1 point. Dvs. er du under 1 minut efter vinderen, får du også 100 point. Er du f.eks. mellem 5 og 6 minutter efter vinderen, får du 95 point etc. Hvis du kommer til at klippe en forkert post (fejlklip) eller springer en post over, eller er du mere end 60 minutter efter vinderen, så får du 40 point.

Efter de 5 løb tæller vi pointene sammen. Du har kun mulighed for at vinde pokalen, hvis du har deltaget i mindst 3 løb. I klasser, hvor ingen løbere har deltaget i 3 løb, uddeles derfor ingen præmier i den samlede konkurrence. Har du deltaget i mere end 3 løb, kan du se bort fra løb med de laveste pointtal, da kun de 3 bedste løb tæller i den samlede placering. Du kan følge med i stillingen på hjemmesiden.

Ved pointlighed efter 5 løb (hvoraf 3 er tællende), vil vi for de første 3 placeringer afgøre rækkefølgen ved at se på løbernes samlede løbstid til de løb, hvor de indbyrdes har dystet imod hinanden (da der er 3 tællende løb ud af 5, vil der altid være mindst et løb, som begge/alle løbere har løbet). Alle løb, hvor løberne har dystet, vil tælle med ved pointlighed.

Præmier

Der er en pokal til den samlede vinder i hver klasse. Præmierne overrækkes ved det sidste løb. Bemærk, at man skal være tilstede ved præmieoverrækkelsen efter sidste løb for at kunne modtage pokalen. Ellers går den til den næste i klassen, der er tilstede. Der kan være mindre præmier til de enkelte løb. Se instruktionen til det enkelte løb (links i skemaet herover).

Orienteringsbaner

Til hvert løb er der en bane, der passer til dig! Der er en konkurrence for hvert 2. alderstrin og både en for piger (D) og drenge (H). Desuden er der 2 niveauer: A: det alderssvarende niveau, og B: en lidt lettere bane. Vi kalder det for klasser. I skemaet herunder kan du se, hvilken klasse du skal tilmelde dig for at løbe den bane, der passer til dig. Du skal tilmelde dig den samme klasse til hvert løb, for at de kan tælle i den samlede stilling.

NYT: I år er der kommet nye regler for orienteringsløbskonkurrencer (DO-F reglementet). Det betyder, at der ikke oprettes en H10B og D10B klasse, heller ikke til MUL. Voksne må til gengæld gerne løbe med (skygge) på alle begynder og lette baner (se skemaet herunder).

Klasserne D/H16B og D/H18B oprettes heller ikke længere. Derfor dyster alle nye 15-20 årige i D/H20B klassen.

For at se, hvor lange banerne er til de enkelte løb, skal du se i indbydelsen. Følg linket i skemaet herunder.

Vær ekstra opmærksom når du tilmelder dig. Tilmeld dig i samme klasse hver gang. Spørg din træner om hjælp til at finde den rigtige klasse.

Tilmelding

Spørg din træner om hjælp til at tilmelde dig til løbene. Du skal tilmelde dig til hvert løb separat på www.o-service.dk (hvis du selv vil tilmelde dig, skal du have et login af din klubs løbstilmelder). Det er vigtigt, at du melder dig til den samme klasse hver gang. Ellers kan dine resultater ikke bruges i kampen om pokalerne. Du er velkommen til at deltage i Midtjysk Ungdomsliga uanset, hvilken orienteringsklub du er medlem af.

Kontakt

Vi håber, du har lyst til at tage udfordringen op og prøve at konkurrere med løbere fra andre klubber.

Hvis du eller din træner har spørgsmål til ligaen, så send gerne en mail til Irene K. Mikkelsen fra Horsens Orienteringsklub: irene@cfin.au.dk.

Vi ses i skoven!