Konkurrenceløbere 12-13 år

Er du frisk, og har du lyst at give den gas i skoven sammen med dine nye venner?

Så kom til tirsdagstræning hver tirsdag året rundt kl. 17.30-18.45. I sommerhalvåret træner vi i skovene omkring Horsens, om vinteren er vi enten ved Byskolen på Fussingvej eller ved klubhuset i Åbjergskoven. Find koordinater for træningerne i kalenderen.

Lyder det lidt vildt at starte på konkurrenceholdet? Det er det slet ikke. Man kan nemlig konkurrere på alle niveauer helt fra begynder til mellemsvær orientering, når man er ca. 12-13 år gammel. Vi håber, du vil tage med, for til stævnerne har vi også rigtig god tid til at snakke og være sammen.

Til træning lærer du hurtigt at læse et orienteringskort og finde ud af, hvordan man bruger det til at finde posterne rundt om i skoven. Gennem små øvelser lærer du at forstå kortet og bruge informationerne til at bestemme, hvilken vej du vil løbe. Du må stadig gerne have din forælder med ud på banen, men ofte vil du følges med en af de andre løbere, til du er helt tryg ved at være i skoven og kan løbe en bane selv. En begynderbane følger stierne og nogle gange andre tydelige lineære terrængenstande som jorddiger eller grøfter; og der er en post, hver gang man skal dreje.

Når du har helt styr på begynderbanen, så lægger vi på, så du kan klare en let bane: Du skal nu skifte retning en enkelt gang i mellem posterne. Posterne ligger ved tydelige terrængenstande ved siden af stier og lineære terrængenstande.

På holdet introduceres du efterhånden til mellemsvær orientering, hvor du kan løbe igennem terrænet mod et opfang, som en sø eller en mark. Her er der tid at vinde, hvis du kan finde den hurtigste vej.

Hvad sker der til en træning?

En træning består altid af fælles opvarmning. Herefter en aktivitet, som f.eks. stafet, hvor vi får pulsen godt op og har det sjovt sammen. Herefter introducerer vi dagens fokuspunkt. Efter en halv times tid med øvelser, så kommer du ud på dagens bane. En gang imellem kommer træneren også med for at se, hvor dygtig du er blevet.

Banen består af 3 sløjfer, så du kommer tilbage og får en lille snak med træneren et par gange. Så kan du vælge en sværere eller lettere sløjfe til sidst, hvis det passer bedre.

Når du kommer i mål, så er der frugt. Som forældre skal du forvente at skulle have frugt med et par gange i løbet af sæsonen.

VIGTIGT: Efter løbet, skal I melde jer i mål, så vi ved, at der ikke er nogen tilbage i skoven.

Forældrerollen

Du er meget velkommen til at have din forælder med de første gange. Nye løbere følges nemlig enten med en forældre eller en af de andre løbere på banen. Har du brug for din forælder omkring dig, så er de velkomne som hjælpetrænere. Når du er tryg på holdet og i skoven, så opfordrer vi til, at forældre deltager på voksenholdet, så I kan dele oplevelserne derhjemme. Det er der også meget læring i.

Hvad skal jeg have med?

Det er vigtigt, at du har tøj og sko på, som du kan røre dig i, og som kan tåle at blive beskidt. Gerne lange bukser. Flere lag tøj kan være godt, for så kan du justere lidt undervejs. Vi sørger for kort og kompas, og hvad vi ellers bruger.

Hvor og hvornår?

Vi træner hver tirsdag året rundt kl. 17.30-18.45. Fra marts til oktober træner vi i nærskovene rundt omkring Horsens. Find koordinater for træningerne i kalenderen.

Om vinteren træner vi fra Byskolen på Fussingvej med løbelege og intervaller eller fra Klubhuset i Åbjergskoven, se kalenderen.

Du er altid velkommen. I behøver ikke at vente til sæsonstart.

Hvad sker der første gang, jeg kommer?

I sommermånederne har vi hver gang en vært, som byder dig velkommen og hjælper dig hen til dit hold. Om vinteren mødes vi ved indgangen til Byskolen Fussingvej eller i klubhuset. Trænerne sørger for, at du hurtigt lærer de andre at kende og bliver en del af holdet. Du bliver skrevet op på en plakat, som du skal huske at checke ud, inden du går hjem.

Jeg vil gerne høre mere!

Du er meget velkommen til at skrive til Træner: Irene Mikkelsen: irene@cfin.dk

Vi har også en ugemail, så du får tilsendt mødestedet på en mail hver uge. For at komme på den, skal du skrive til Bettina Mikkelsen bm@hulgaardadvokater.dk

Du er velkommen til at prøve tre gange, inden du melder dig ind.

Har du lyst til mere?

Vi tager på ture i Danmark, og i efterårsferien har vi altid en klubtur måske til Sverige eller Tyskland.

Du har mulighed for at komme på ungdomskursus med løbere på din alder fra andre klubber. Tal med din træner og hør mere.

Hver lørdag arrangerer klubben lørdagsløb i en skov nær Horsens. Her er også begynder og let baner, som du kan løbe med dine forældre og søskende.

Klubben har også et hold for voksne som træner tirsdag aften på samme tid. Det er smart, for så kan I fortælle hinanden om Jeres oplevelser bagefter. Det er hyggeligt og styrker læringen. Der er også hold for dine søskende om tirsdagen. Vi er i øvrigt ikke strikse med aldersinddelingen, så hvis du har en ven, du gerne vil have med på holdet, så er de velkomne.

Endelig er der mulighed for at deltage i konkurrencer som andre klubber arrangerer. Her er oftest tilladt for forældre at følge med på banen som en skygge. Specielt vil vi invitere Jer med til Midtjysk ungdomsliga og divisionsmatcherne. Det fortæller din træner gerne meget mere om.

Læs mere om tirsdagstræningen her