EM – SØLV til Camilla på Sprint på en god dansk dag

Så er EM i MTBO godt i gang i Orleans i Frankrig. Ud over EM afvikles også EM for ungdom og junior samt VM for Master.

Førstedagen bød på sprintdistancen, der blev kørt i primær byterræn med udgangspunkt i universitetsparken i Orleans. Løbet var ikke specielt teknisk, men orienteringsmæssigt var det noget af en udfordring. Det var umuligt at undgå at lave fejl, så opgaven var at minimere dem, man lavede, og så bare køre på indtil mål, for stort set ingen kørte et fejlfrit løb. Det var rigtig spændende baner på et godt kort.

Camilla var en af de sidst startende i sin klasse, og umiddelbart tydede tiden fra 1. radiopost ikke på at det var Camilla’s dag, så det var en god overraskelse, da hun blev varslet som 3’er på prewarning i et meget tæt løb. Resultatet i mål blev så heldigvis en 2. plads og dermed sølv: 1:03 efter tjekkiske Martina Tischovska, der vandt i tiden 22:34. Camilla syntes ikke selv, at hun ikke havde kørt et optimalt løb, og kunne finde finde flere vejvalg, som hun kunne have gjort bedre, men hun havde åbenbart lavet færre fejl end de fleste af hende konkurrenter og kørt på indtil målgang.

Rasmus havde ikke et så godt løb, som han havde håbet på. Normalt er sprint hans bedste diciplin, men farten var bare ikke høj nok, og to dårlige vejvalg gjorde at han endte som nr. 24: 2:20 efter den franske vinder Cedric Beil, som kom ind i tiden 23:44.

Oliver synes egentlig at han havde et godt løb, men havde ikke nok fart i cyklen. Desværre missede han sidsteposten i opløbet, idet han kom ind i sammen med en stor flok. I skyndingen så han radioenheden som en ”normal” postenhed, men det var det desværre ikke, så derfor blev han registreret med en manglende post.

Mandag har været hviledag og tirsdag er der mellemdistance.

De interesserede kan se mere fra konkurrencerne og evt. følge dem live og med GPS-tracking på løbets hjemmeside: www.mtbo17.fr