VM medaljevinder

 

Et fyldt klubhus kunne til Supertirsdag 5/9 hylde Allan Thesbjerg for en helt forrygende indsats i den forgangne uge til VM i orienteringsløb for døve. Formand Mads Mikkelsen udtrykte via tolk sin respekt for indsatsen med disse ord:

Allan har her i weekenden været til Døve VM og derfor var han lovligt undskyldt for ikke at være til divisionsmatch sammen med os andre.

Allan har været med til både Døve OL og VM mange gange, hvilket har givet mange gode oplevelser med blandt andet løb i Brasilien og flere medaljer over årene

Det har altid været en fornøjelse at følge Allan op til mesterskaberne, for der har Allan en evne til at få trænet igennem med både løb og styrketræning og komme i rigtig god form, således også i år hvor du har toppet her i sensommeren og det er jo rigtig fint for jeg løber jo stafet sammen med Allen og det er jo altid godt med gode makkere på sit stafethold.

I år foregik Døve VM i Stockholm, i de svenske skove, som jo kan være noget mere udfordrende end de danske og vi ved fra landstræner Ida Thesbjerg at skoven især til mellemdistancen var langt mere udfordrende end holdet havde regnet med.

Og hvordan gik det så, Jo Allan blev verdensmester i H50 i sprint og mellemdistance og vandt bronze på lang distancen også i H50 og blev nr. 6 i stafet i H21

Tillykke til Allan

I Horsens OK har vi al mulig grund til at være stolte af præstationen, ikke mindst fordi døvelandsholdets træner Ida Thesbjerg også har baggrund i vores klub. Vi har spurgt Ida, hvordan hun vil beskrive sin rolle som træner og Ida har svaret således:

Min rolle som træner har været lidt blandet. Vi havde to erfarne løbere med (Allan og Henrik) som ikke havde supermeget brug for hjælp, og så en relativ uerfaren løber, som skulle have vejledning og opbakning før og efter løb. Derudover har jeg fungeret lidt som holdleder og har haft det samlede overblik over alt under turen. Jeg endte som træner sidste år, da Allan spurgte mig om jeg havde lyst. Siden har jeg arbejdet med at finde og udvikle nye talenter, der forhåbentlig skal repræsentere Danmark i døvesporten i fremtiden. Til december udkommer der en artikel i do-f, som handler lidt om, hvad det vil sige at være døv og løbe orienteringsløb.

Stort tillykke til Allan og Ida fra os alle i Horsens Orienteringsklub!