To gange DM-bronze til Horsens OK

Jacob Mikkelsen vandt bronze ved weekendens DM i natorienteringsløb. Foto: Ole Thisted

Jacob Klærke Mikkelsen og Rikke Holm Jensen fra Horsens Orienteringsklub vandt sent lørdag aften årets første DM-medaljer til klubben.

Det skete ved DM i natorienteringsløb, der blev løbet i Jægerspris Nordskov, hvor skovens folk havde haft travlt med at rydde så meget op efter stormen Bodils hærgen, at det længe planlagte mesterskab kunne afvikles.

I natløbets yngste drengeklasse for drenge op til 12 år løb 10-årige Jacob Klærke Mikkelsen sig til bronze i tiden 16.43 minutter på den 3 km. lange bane – 59 sekunder efter vinderen. Dermed fortsætter Jacob sine flotte præstationer fra sidste år, hvor han sluttede af med to gange DM-guld blandt drenge op til 10 år.

Også Rikke Holm Jensen, der vandt flere DM-medaljer sidste år, kom godt i gang med sæsonen med en bronzemedalje ved DM nat i klassen D40. Hendes tid for banens 4,9 km. var 47.24. Klassen blev vundet i tiden 42.15.

Øvrige top 5-resultater for Horsens OK ved DM nat:

Elin Holm Jensen, nr. 4 i klassen D65.

Anne Sofie Harfot Thyssen, nr. 5 i klassen D-12.

Irene Klærke Mikkelsen, nr. 5 i klassen D40.

Om 4 uger er der danske mesterskaber i to andre orienteringsdiscipliner: Sprintdistancen, der løbes i Lemvig 26. april, og den ultralange distance, der løbes i Nørlund ved Herning 27. april.

Pressemeddelelse fra Horsens Orienteringsklub. Udsendt 30.03.2014.