Pressemeddelelse: Skolereformen og Horsens Orienteringsklub

Horsens Orienteringsklub er klar med tilbud når den nye skolereform træder i kraft fra skoleårets start.

Gennem mange år har klubben haft mange skoleelever på besøg i skoven for at stifte bekendtskab med orienteringssporten. Klubben er hvert år arrangør af Naturløbet, hvor op mod 500 elever dyster i Bygholm Park. Ligeledes er klubben i hele uge 32 arrangør af en løbeuge med 30 deltagere. Her prøver børnene forskellige løbsformer og ikke kun orienteringsløb.

Klubberne er opfordret til at komme med tilbud til skolerne. Skolerne skal samarbejde mere med foreningerne og Horsens Orienteringsklub har sammensat nogle tilbud, som kan sikre at den del af skolereformen hjælpes godt på vej.

Klubben arbejder i forvejen med aldersrelateret træning, og vil kunne bruge denne erfaring overfor skolerne. Klubben har flere instruktører som er klar til arbejdet, heriblandt også instruktører som har landsholdserfaring indenfor sporten.

Men først og fremmest drejer det sig om at skabe mere bevægelse og motion blandt skoleeleverne, og klubben har i øjeblikket stor tilgang af unge medlemmer i alle aldersgrupper, og skulle der komme nogle nye medlemmer har klubben et set up med ugentlig ungdomstræning, som ville kunne klare denne opgave.

Det ene tilbud er rettet mod idrætslærerne og pædagogerne, og skal medvirke, at de selv bliver i stand til at arrangere et orienteringsløb ude på skolen på en simpel og let måde.

Det andet tilbud er et tilbud om at klubben stiller med instruktører på skolen i et antal undervisningstimer.

Endelig vil der også som afslutning kunne tilbydes et orienteringsløb for de medvirkende elever og deres familie.

Klubben kan også være behjælpelig med tegning af kort over skolens område. Allerede nu har en skole vist interesse, og alle skoler vil kunne være med, men i første omgang er materialet udsendt til 6 skoler i lokalområdet.

Horsens Orienteringsklub har 250 medlemmer og deltager gerne i arbejdet med at den nye skolereform bliver skudt godt i gang.