Bronze til Camilla ved VM i MTB-O

Camilla Søgaard fra Horsens Orienteringsklub vandt bronze ved VM i mountain bike orientering på langdistancen i Polen

Langdistancen i MTB-O blev kørt fredag d. 29. august i Supraśl i det nordøstlige Polen. For den kvindelige elite var distancen på 25,6 km – med et optimalt vejvalg på 34,4 km – 30 poster og 265 højdemeter. Det var en bane, hvor det var vejvalgsproblematikken, som var i højsædet, og hvor der samtidig skulle trædes hårdt i pedalerne.

Camilla, der ofte klarer sig bedst på netop de lange distancer, som både kræver råstyrke og udholdenhed, kørte ruten i tiden 1:49:17 – 3:13 efter vinderen Olga Vinogradova fra Rusland og 1: 43 foran tjekken på 4. pladsen.

Det er Camillas 2. bronzemedalje ved dette VM, idet hun også blev nummer 3 ved den uofficielle Mix-sprint sammen med Rasmus Søgaard.

Ved lørdagens stafet blev det til en 4. plads til det danske kvindehold i tiden 2:20:58. Vindere blev et meget ungt og godt cyklende russisk hold i tiden 2:15:09. Camilla kørte 3. og sidste-turen, men kunne på trods af den 3. bedste tid blandt de sidst kørende ikke indhente det tjekkiske hold, som fik bronze 3:13 foran de danske kvinder. Herrelandsholdet, hvor Rasmus Søgaard kørte 3.-turen, blev desværre disket på grund af en manglende post på 2.-turen.

Af andre resultater kan nævnes, at Rasmus Søgaard blev nr. 15 på sprintdistancen i tiden 23:13, hvilket var 1:27 efter norske Hans Jørgen Kvale.

Stafetten var afslutningen ved dette års VM i MTB-O.

Camilla nr 3 på lang ved VM MTBO 2014