DM-guld til Johanne Skouboe

JohanneSkouboe-DMmellem2015-1Pressemeddelelse fra Horsens Orienteringsklub

Johanne Skouboe, Horsens Orienteringsklub, vandt lørdag sin første DM-guld medalje, da hun vandt DM på mellemdistancen i orienteringsløb i Munkebjerg øst for Vejle. 9-årige Johanne løb fra alle konkurrenterne i klassen for piger op til 10 år og vandt i tiden 16 minutter og 17 sekunder på den 2,6 km. lange bane – 16 sekunder foran nr. 2.

I klassen for drenge på 11-12 år blev det denne gang til sølv til Jacob Klærke Mikkelsen, der blev slået med 29 sekunder af Oscar Jensen fra Allerød Orienteringsklub. Jacobs tid på den 2,9 km. lange bane var 21.07.

To gange bronze
For de ældre løbere på de svære baner var det ikke den bedste dag for Horsens Orienteringsklub.

Mellemdistance-orientering er kendetegnet ved at være meget teknisk krævende, og den stærkt kuperede Munkebjerg-skov var da også velvalgt til at give løberne størst mulige udfordringer. Megen bevoksning gjorde terrænet uoverskueligt, og kraftig undervegetation efter den fugtige sommer trak kræfter ud af benene, hvis ikke bakkerne allerede havde gjort det.

Fra Horsens OK klarede Rikke Holm Jensen og Kent Kragh bedst strabadserne og vandt bronze i henholdsvis klassen D40 og H50. Rikke løb sin bane på 3,4 km. i tiden 37.00 – 2.29 fra guldet. Kent løb sine 4 km. i tiden 36.19 – 1.43 fra guldet.