Mindeord for Mona Laursen

Mona Laursen døde den 8. marts 2016 få dage efter sin 74 års fødselsdag. Det var med sorg, jeg læste det triste budskab, som uvilkårligt sendte tankerne langt tilbage i tiden. Vi har kendt hinanden siden, vi som børn prægede bybilledet i Horsens.

Mona har været medlem i Horsens orienteringsklub siden først i 1970erne. Mona blev dengang medlem i klubben sammen med sin mand Jørgen Hansen og deres 3 børn Kent, Kim og Anna.

I en årrække var Mona aktiv i klubben både sportsligt og som hjælper til vores mange arrangementer. Dengang familien startede med at løbe orienteringsløb var Kent så ung, at han ikke kunne læse. Derfor stod Mona lørdag efter lørdag og tegnede symbolform for postbeskrivelser. Senere da det blev obligatorisk med symbolform for postbeskrivelser har vi ofte sagt, det var Mona som opfandt dem.

Mona var også meget aktiv i fods Law. I de senere år arrangerede hun flere ture for klubbens veteraner. Mona havde en fantastisk kondition, sjældent var de ture hun arrangerede for veteranerne under 13 km, de var dog tilrettelagt således, at man kunne vende om, til gengæld havde Mona hjemmebagt kage med.

Mona var i arbejdslivet bedst kendt som ejendomsmægler. Her mødtes vore veje også, og Mona var en person, som var let at få et fortrolighedsforhold med.

I en alt for ung alder fik Mona en ond sygdom, som viste sig at være uhelbredelig. Mona tilbragte sin sidste tid på Lindehøj.

Mine tanker går til familien.

Æret være Monas minde
Aase Thyssen