Danske mestre i Mountainbike-orientering

Camilla og Rasmus Søgaard sikrede sig søndag det danske mesterskab i mountainbike-orientering på lang-distancen i henholdsvis D21- og H21-klassen i Fussingø og Ålumskovene ved Randers.

Rasmus startede ud som favorit, da han også har vundet de to foregående år. Camilla blev også danmarksmester sidste år, men hendes udgangsposition var lidt mere usikker, da hun for ca. seks uger var ude for et uheld, hvor albuen gik af led.

Camilla levede op til egne forhåbninger med en fin indsats, hvor hun vanen tro knoklede på. Selvom hun midtvejs i løbet taber ca. 3 minutter på to poster, så bevirker hendes kæmpegrundform og store styrke, at hun hiver sejren hjem. Hun er således noteret for 1.40.10 timer for de 18,7 km. med 28 poster i et forholdsvis kuperet skovterræn med en del snoede single tracks. Det var knap to minutter hurtigere end sølvvinderen Cæcilie Christoffersen fra Birkerød, der kom ind i tiden 1.42.05 og mere end 13 minutter hurtigere end Nina Hoffmann fra Sorø.

Rasmus kom ikke så godt fra start, idet han havde svært ved at finde post 2, hvor der desværre var nogle kæmpe udfordringer for alle rytterne, idet kortet på dette sted er mangelfuldt. Han bliver indhentet på dette sted af den bagfra kommende rytter, som er startet 3 minutter senere. Men Rasmus’s grundform er også ved at være på plads, så efter post 14 har han indhentet det tabte og tager føringen i resten af den for mændene 25,6 km. lange bane med i alt 30 poster. Rasmus bliver noteret for en tid på 1.53.10 timer – 2½ minut foran Andres Bergmann fra Allerød og mere end 12 minutter foran Johan Mac Lassen fra Rold Skov.

4 medaljer til Horsens på mellem-distancen

Lørdag blev det til 4 medaljer ved forbundsmesterskabet på mellemdistancen ved Haunstrup vest for Herning. Camilla og Rasmus Søgaard fik begge guld i D21- hhv. H21-klassen, mens Ole Søgaard vandt sølv i H60 og Oliver Friis vandt bronze i H20.

God optakt til VM

Resultaterne er god optakt for Camilla, Rasmus og Oliver, der alle skal til VM i Agueda i Portugal fra d. 24. til d. 30. juli. Det er i øvrigt også en flot opfølgning på Rasmus’s resultater ved world-cuppen i Frankrig for en måned siden, hvor han opnåede en 10. plads. Camilla har de sidste 3 år vundet medaljer ved EM og VM, så det er spændende, om hun opnår lige så gode resultater ved dette års verdensmesterskab.

Ole Søgaard

IMG_2542 IMG_2527