Ca. 30 medlemmer hørte i torsdags klubbens talenttræner Astrid Ank Jørgensen fortælle om, hvorfor og hvordan vi skal varme op før konkurrence og lave aktiv restitution efter, og hvad vi bør spise før og efter konkurrence.
Efter ønske kan hendes PowerPoint nu findes her på hjemmesiden: https://www.horsensok.dk/wp-content/uploads/2012/09/Præstationsoptimering.pdf
(under Klubaktiviteter –> Teknisk træning)
Ultrakort opsummering:
- Opvarmning – minimum 10 minutter, stigende intensitet, lige op til konkurrencestart.
- Afjogning/aktiv restitution – 10-15 minutter umiddelbart efter fysisk præstation, lav intensitet.
- Spis generelt en kulhydratrig kost.
- Spis ‘langsomme’ kulhydrater før konkurrence.
- Spis ikke noget den sidste time før konkurrence. Drik evt. vand.
Udover i materialet kan inspiration til sportsernæring f.eks. findes hos Team Danmark: https://www.teamdanmark.dk/traen-som-en-atlet/sportsernaering/
eller i kogebøger som Anne Henriksens ‘Sportskogebogen – vejen til optimal præstation’ eller ‘Spis og vind – energi og velvære’ udgivet af Team Danmark på Aschehougs Forlag.