Midtjysk Ungdomsliga

Læs information om sæson 2019 nedenfor! – se også gerne facebook siden Midtjysk Ungdomsliga

Foto: Herning Orienteringsklub.

Invitation til Midtjysk Ungdomsliga 2019

Kunne du tænke dig at prøve at løbe rigtige orienteringsløb i nye skove? Kunne du tænke dig at dyste mod løbere fra andre klubber? Så er Midtjysk Ungdomsliga noget for dig.

Vi har tilrettelagt 5 løb i det midtjyske område, hvor der også er baner for dig, der ikke har prøvet så mange orienteringsløb. Ved alle løb er der elektronisk tidstagning, og du får en strimmel med alle dine tider på, når du kommer i mål.

Ved hvert løb kan du optjene point og hvem ved, måske er det dig, der tager pokalen med hjem efter sidste løb.

De 5 løb er:

Dato i 2019 Løb Arrangør
14. april Divisionsmatch, 2. + 3. div Nord / Forårsløbet Horsens OK
5. maj Divisionsmatch 1. div Nord / Viborg OK
30. maj Kr. Himmelfartsløbet OK Pan Århus
10. juni Publikumsløb / junior testløb Silkeborg OK / OK Pan Aarhus
23. juni Midsommerløbet Herning OK

Klik på løbet i tabellen for at få nærmere information om de enkelte løb, såsom placeringen af stævnepladsen og starttidspunkter (opdateres)

Her på siden vil du kunne se resultaterne efter hver af ligaens afdelinger, samt det samlede resultat.

Pointgivning

For hvert løb du møder op til, får du minimum 40 point. Hvis du vinder din bane, får du 100 point. For hvert minut efter vinderen fratrækker vi 1 point. Dvs. er du under 1 minut efter vinderen, får du også 100 point. Er du f.eks. mellem 5 og 6 minutter efter vinderen, får du 95 point etc. Hvis du kommer til at klippe en forkert post (fejlklip) eller springer en post over, eller er du mere end 60 minutter efter vinderen, så får du 40 point.

Efter de 5 løb tæller vi pointene sammen. Du har kun mulighed for at vinde pokalen, hvis du har deltaget i mindst 3 løb. I klasser, hvor ingen løbere har deltaget i 3 løb, uddeles derfor ingen præmier i den samlede konkurrence. Har du deltaget i mere end 3 løb, kan du se bort fra løb med de laveste pointtal, da kun de 3 bedste løb tæller i den samlede placering. Du kan følge med i stillingen på hjemmesiden.

Ved pointlighed efter 5 løb (hvoraf 3 er tællende), vil vi for de første 3 placeringer afgøre rækkefølgen ved at se på løbernes samlede løbstid til de løb, hvor de indbyrdes har dystet imod hinanden (da der er 3 tællende løb ud af 5, vil der altid være mindst et løb, som begge/alle løbere har løbet). Alle løb, hvor løberne har dystet, vil tælle med ved pointlighed.

Præmier

Der er en pokal til den samlede vinder i hver klasse. Præmierne overrækkes ved det sidste løb. Bemærk, at man skal være tilstede ved præmieoverrækkelsen efter sidste løb for at kunne modtage pokalen. Ellers går den til den næste i klassen, der er tilstede. Der kan være mindre præmier til de enkelte løb. Se instruktionen til det enkelte løb (links i skemaet herover).

Orienteringsbaner

Til hvert løb er der en bane, der passer til dig! Der er en konkurrence for hvert 2. alderstrin og både en for piger (D) og drenge (H). Desuden er der 2 niveauer: A: her skal man kunne løbe selv, og B: den er typisk lidt lettere og her må du gerne tage en skygge med. Vi kalder det for klasser. I skemaet herunder kan du se, hvilken klasse du skal tilmelde dig for at løbe den bane, der passer til dig. Du skal tilmelde dig den samme klasse til hvert løb, for at de kan tælle i den samlede stilling. En undtagelse er dog, at der til nogle løb ikke findes D10B og H10B. Her skal du tilmelde dig begynder klassen. Disse løb vil også tælle med i den samlede pointsum for 10B. Klasserne 18A og 18B oprettes heller ikke altid. I så tilfælde vil point optjent i D/H20A tælle med i H/D18A konkurrencen og tilsvarende vil H/D18B skulle løbe HD20B. Gør gerne pointtælleren (se kontakt) opmærksom på det, hvis du tvinges til at løbe forskellige klasser.

Til divisionsmatcher følger vi de baner og banelængder der foreskrives jf. reglerne for divisonsmatcher. Se banelængderne på indbydelserne.

Til de andre løb kan banelængderne variere.

Vær ekstra opmærksom når du tilmelder dig. Tilmeld dig i samme klasse hver gang. Spørg din træner om hjælp til at finde den rigtige klasse.

Tilmelding

Spørg din træner om hjælp til at tilmelde dig til løbene. Du skal tilmelde dig til hvert løb separat på www.o-service.dk (hvis du selv vil tilmelde dig, skal du have et login af din klubs løbstilmelder). Det er vigtigt, at du melder dig til den samme klasse hver gang. Ellers kan dine resultater ikke bruges i kampen om pokalerne. Du er velkommen til at deltage i Midtjysk Ungdomsliga uanset, hvilken orienteringsklub du er medlem af.

Kontakt

Vi håber, du har lyst til at tage udfordringen op og prøve at konkurrere med løbere fra andre klubber.

Vi opfordrer trænere til at uddele pdf med denne invitation [skal opdateres] Invitation til Midtjysk Ungdomsliga I forbindelse med sæson-opstarten.

Hvis du eller din træner har spørgsmål til ligaen, så send gerne en mail til Irene K. Mikkelsen fra Horsens Orienteringsklub: irene@cfin.au.dk.

Vi ses i skoven!