Samlede 2. pladser til Camilla og Rasmus til Tjekkisk MTBO-5 dages

Som forberedelse til EM i Frankrig i uge 31 og VM i Lithauen i uge 34 er klubbens 3 landsholdsryttere i MTBO Camilla, Oliver og Rasmus taget på træningslejr til hhv. Tjekkiet og Østrig.

I denne uge har de deltaget i tjekkisk 5-dages der er et løb med 5 etaper der afholdes hvert andet år. I år var løbet dog kun på 4 etaper, da 3. dagen var det tjekkiske stafetmesterskab. Men de 4 etaper er mellem, sprint, lang og jagtstart, der er en lang mellemdistance med semifri poster (nogle skal tages i rækkefølge mens andre tages i fri orden).

I modsætning til danske stævner er dette stævne et antalsmæssigt stort stævne med ca. 500 deltagere, heraf en del af de bedste eliteryttere.

Taktikken for både Camilla og Rasmus var på forhånd at lade orienteringen styre og ikke køre hurtigere end, at de kunne orientere sikkert, og resultaterne var som sådan underordnede.

Men det virkede nu som en ret god taktik. Camilla vandt den første etape og blev nummer 2 på sprinten på etape 2, men nr. 1 samlet. På den 3 etape lavede hun dog som de fleste andre nogle bom, men blev dog nummer 3. Tidstabet var dog så stort, at hun mistede den samlede 1. plads og måtte starte godt 5 minutter efter nr. 1 på jagtstarten. Her havde hun til gengæld den hurtigste tid af alle, men det var alligevel ikke nok, så hun sluttede som nr. 2 4:32 efter den lokale favorit Martina Tichovská.

Rasmus lagde ud med et solidt løb på 1. etape med en 7. plads, og fortsatte de gode takter med en 6. plads på sprinten på etape 2, og en samlet 8. plads. På 3. etape fandt han til gengæld dagen med de gode ben, og havde et rigtig godt løb, der resulterede i en 2. plads, hvilket gjorde, at han rykkede op på en samlet 3. plads 30 sekunder efter nr. 2 og 6 minutter efter nr. 1. På jagtstarten gik han efter hurtigt at komme op til rytteren foran, og det lykkedes. Da vedkommende så tog et lidt dårligt vejvalg, kom Rasmus foran og her holdt han sig hele vejen til mål. Det var dog lige ved at gå galt til slut, for Rasmus punkterede og måtte løbe i mål, men kom dog ind 14 sekunder før nummer 3. Rasmus havde lige som Camilla dagens hurtigste tid, og var i mål 1:53 efter vinderen.

dav

Oliver var godt på forhånd klar over, at han skal have lidt mere fart på cyklen og styr på orienteringen for at kunne være med helt fremme blandt de bedste, men han kørte nogle OK løb på 1. og 2. etape hvor han endte som hhv. nr. 40 og 32. På den lange måtte han desværre udgå. Han var således ikke med i kampen om den samlede sejr, men kørte selvfølgelig jagtstarten alligevel. Her fik han desværre taget de frie poster i ”forkert” rækkefølge, så han måtte ud og løbe en tur undervejs. Det kostede på kræfterne, og tiden så han endte som nr. 41 ca. 30% efter Rasmus.

Nu går turen så videre til Østrig, hvor der er en række træningsløb i løbet af ugen som optakt til 2 world ranking løb i næste weekend i Østrig.