Bronce til både Camilla og Rasmus på stafetten

Den sidste konkurrence ved EM i MTBO var stafet. Den blev holdt i den flotte slotspark Parc de Charbonniere med omkringliggende skovarealer – iøvrigt samme skov og stævneplads som ved mixstafetten. Så selv om det var en anden del af skoven, der blev brugt, var det jo samme terræntype og stibillede. En ikke særlig teknisk skov med en ret tydeligt men tæt stinet af varierende fremkommelighed, hvor der skulle køres stærkt.

Damerne
På forhånd var forhåbningen om en medalje størst i dameklassen, hvor der på papiret var 5 relativt jævnbyrdige hold med Finland og Tjekkiet som favoritter. Det danske hold bestod af Nina Hofmann, Cæcillie Christoffersen og Camilla på sidsteturen. Nina har kørt i D40 til VM i mastersklassernei den første del af ugen og har vundet 2 guld- og 1 sølvmedalje, så selv om hun ikke selv føler, at hun kan være helt med i toppen længere, er hun absolut ikke uden skarphed. Hun leverede da også en rigtig god præstation. På publikumsposten midt i løbet var hun 4’er ca. 30 sekunder efter teten, og den placering holdt helt til mål. Hun satte dog lidt tid til ind til mål og kunne sende Cæcillie afsted med et hul op til de førende finner på 55 sekunder.

 

På 2.-turen fulgte Cæcillie godt op og kom ind til arenapassagen som nummer 3 lige foran Tjekkiet. Alle hold havde dog mistet tid til den førende finne, som nu var 2:40 foran. Cæcilie formåede dog lige akkurat ikke at holde sig foran Tjekkiet på den sidste sløjfe, så hun sendte Camilla afsted på 3.-turen som 4’er – 2:47 efter de førende finner. Men allerede på første radio viste det sig, at finnerne havde kørt sig helt ud af konkurrencen om medaljer. Nu førte Litauen foran Tjekkiet med Camilla som nummer 3. Ved arenapassagen var Tjekkiet i front med Litauen 15 sekunder efter og Camilla yderligere 42 sekunder efter. Tjekkiet kørte en kanontur, og endte med at vinde med 28 sekunder foran Litauen. Camilla kørte i mål som 3’er 1:08 efter Tjekkiet – og dermed vandt de danske kvinder bronce!

Herrerne
Herrene havde på forhånd ingen forventninger om medaljer. Førsteturen blev kørt af Thomas Steintahl, der er 1. års junior, så selv om han har vundet to guldmedaljer tidligere på ugen, er der bare forskel på at køre junior og senior. Hans taktik var derfor så vidt muligt at følge med de andre rytter, men ellers køre sit eget løb og så se, hvad det kunne række til. Stor var overraskelsen og glæden derfor, da det på radioposterne viste sig, at han fulgte rigtig godt med, og på publikumspassagen var han 6’er blot 11 sekunder efter de førende hold med Rusland i spidsen. Han tabte godt nok lidt tid frem til skiftet, men var blot 46 sekunder efter den førende gruppe på fire hold, og kunne sende Rasmus Folino Nielsen ud på 2.-turen som nummer 8. En superflot præstation af Thomas.

På 2.-turen skilte Rusland og Tjekkiet sig hurtigt ud fra de øvrige hold og fik et hul på 1:38 til nummer 3 på publikumspassagen. Folino havde desværre fået lavet et mindre bom, men han rundede alligevel arenaen i en gruppe på fem hold som 7’er – 2:29 efter den førende tjekke. På vej til skiftet fik han kørt lidt tid ind, og kunne sende Rasmus ud på 3.-turen som nummer 4 sammen med Frankrig og ’Tjekkiet 2’, blot 2:15 efter.

Rasmus formåede ikke at trække fra de to andre hold, og de skiftedes til at føre ude på ruten. På publikumspassagen lå de helt tæt sammen, og ligeledes på de sidste radioposter. Da vi kunne se dem fra stævnepladsen lå Rasmus en smule foran, men han fik drejet ind gennem terrænet lidt for tidligt og tabte tid ind mod den næstsidste post. Holdene lå nu helt tæt sammen med Rasmus i midten. Han fik dog lavet et godt hul til Frankrig på vej mod sidsteposten, og racede sammen med ’Tjekkiet 2’ ind ad opløbet. De lå og pressede hinanden, men Rasmus havde helt styr på, at ’Tjekkiet 2’ ikke ville tælle med i medaljeregnskabet og derfor ikke var ’farlig’ i forhold til broncemedaljen, så han pressede ikke helt igennem, da han vurderede, at risikoen for styrt var for stor i svingene ind til målstregen. Rasmus kunne derfor køre i mål som det 4. hold til en endnu en dansk broncemedalje.

En super flot præstation af begge de danske seniorhold.