Om WMW 2017 i Gludsted

46 løbere fra ikke mindre end 8 forskellige klubber havde fundet frem til foden af Isenbjerg, hvor starten i dag gik til året Wild Midt West. Kortet fra ca. 1920 og flere dages regn havde gjort Gludsted Plantage våd, glat og banerne udfordrende for løberne.
Som bekendt har vi til WMW kun korte baner, og den korteste bane på 17 km fik en højst overraskende vinder. Carsten Thyssen har været vinder i mange af de seneste år, men i dag glippede det. Carsten fandt aldrig post 9 – han havde ellers hurtigste tid. Uden alle poster vinder man ikke. Klubbens unge løbetalent Mikkel Holm var så den nærmeste til at løbe af med sejren, men han havde ikke fundet post 3 (som også var banen sværeste), så ham kunne det heller ikke blive. Kenn Kristensen og Lars Mikkelsen fra Herning OK kom hjem med alle poster i dagens bedste tid: 2.46.37, men kun Horsensløbere kan jo vinde trofæet.
På Ultralang får hurtigste kvindelige Horsensløber trofæet. Susanne Kristensen fra Herning OK løb banen på 1.53.20, men kan jo ikke vinde trofæet, og Astrid Ank Jørgensen skulle som eneste kvindelige Horsensløber bare gennemføre banen, for at tage trofæet med hjem. Men Astrid brugte over 1 time på post 3 – og da post 4 heller ikke sad i skabet, afbrød hun løbet og måtte se trofæet tage med banelæggeren hjem – ventende på en vinder næste år. Det er første gang, at trofæet ikke blev uddelt. Hurtigste tid på banen var Thomas Blok fra SNAB, Vejle i tiden 1.09.21. Og hurtigste Horsensløber blev Nicolaj Nielsen i tiden 1.14.33.
Banelæggeren og hans tro hjælper blev enige om, at vi nok heller ikke fik uddelt herrernes trofæ, for de sidste muligheder var folkepensionisten Finn Ingwersen (han er blevet 66 år), som havde forberedt os på, at han nok stod af ved passage af målområdet inden sidste sløjfe, og så soldaten Johan Vestergaard, der gik de 17 km i uniform og med 25 kg oppakning, som forberedelse på marchturen til 50 km orienteringsløbet om få uger, hvor han skal gå 25 km med 25 kg oppakning.
Finn holdt ikke sit løfte om at stå af, men kom hjem med alle poster i tiden 4.36.37. Han blev meget chokeret, da jeg fortalte ham, at han havde vundet trofæet i år, da han indtil videre var den hurtigste med alle poster. Lidt senere kom soldaten hjem – også med alle poster og i en tid på ca. 5½ time. Imponerende! Men vinder blev altså Finn Ingwersen, som fik overrakt trofæet til klapsalver fra eneste tilskuer, der var tilbage – hans chauffør Peer Straarup.
Hurtigste på Aftægtsbanen på 5,3 km: Karsten Stald i tiden 1.05.53, og nr. 2 blev pigerne Alberte, Rebecca og Elanor, der løb deres første løb på gammelt kort i tiden 1.07.29.
Der kommer fuld resultatliste én af de nærmeste dage.
Tak for fremmødet – vi laver det igen næste år.
Axel & Preben