Hundredvis af skoleelever fandt vej Åbjergskoven

Klasselokalet og smartboardet var for en dag byttet ud med frisk luft, røde kinder og store smil, da 450 elever fra skoler i Horsens området deltog i Skolernes Find vej Dag. I Åbjergskoven ventede forskellige orienteringsruter på børnene, som de skulle gennemføre i grupper eller på egen hånd – efter at eleverne først var blevet undervist i de detaljerede orienteringskort.

Eleverne deltog bl.a. i en klasse-konkurrence, hvor det i et ”mange-post løb” gjaldt om at finde så mange poster som muligt på 30 minutter. Gennemsnittet for eleverne i hver enkelt klasse blev regnet sammen, og her var 6.a fra Sct. Ibs Skole den klasse, der fandt flest poster i det udfordrende terræn.

Det er tredje år i træk at Skolernes Find vej Dag bliver afholdt for elever over hele landet, og på landsplan har flere end 4.000 elever fundet vej i løbet af dagen. Horsens Orienteringsklub stod bag i samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund. Skolernes Find vej Dag, der er støttet af Nordea-fonden.

Elevernes deltagelse tæller også med i rekordforsøget på World Orientering Day – et verdensomspændende initiativ, der er arrangeret af det internationale orienteringsforbund IOF. Målet er at 500.000 skal deltage i orienteringsaktiviteter over hele verden i løbet af ugen. Om det lykkes at nå målet, bliver offentliggjort i løbet af nogle uger.

TAK til alle der har bidraget til, at alle skoleklasserne fik en fantastisk dag i skoven.
Thomas H. Kokholm

Foto: Aage Dahl.