Guld til Camilla på massestart til VM i MTBO

Så er VM i MTBO skudt i gang i Østrig, og Camilla sørgede for at give det danske hold en rigtig god start.

Dagens konkurrence var massestart og foregik i et teknisk meget svært terræn, hvor det hele tiden var ekstremt vigtigt at holde en god kortkontakt, og hvor det ind i mellem var nødvendigt at stoppe op og blive helt klar på vejvalget. Dameklassen skulle køre 25,9 km med 490 meters stigning, og løbet var opdelt i 3 ca. lige lange sløjfer med hver sit kort, og der var passage af stævnepladsen i forbindelse med kortskiftene.

Camilla lå rigtig godt med efter første sløjfe, og efter 2. sløjfe havde hun fået et lille hul, så hun var knap et minut foran nr. 2. Hele sidste sløjfe kørte hun uden at have kontakt til nogen af konkurrenterne, så hun var helt uvidende om sin placering, da hun kom til mål. Russeren Olga Shipilova-Vinogradova var kommet i mål ca. 40 sekunder foran Camilla, men det viste sig, at hun havde kørt i forbudt område, og hun endte derfor med at blive diskvalificeret. Så Camilla blev verdensmester, og det er hun super glad for: 

Det er det, jeg har trænet og kæmpet for gennem mange år, og super når det endelig lykkes.

Herreklassen skulle køre 25,6 km med 640 meters stigning. Rasmus var rigtig godt med på de første 2 sløjfer og lå i en gruppe lige efter de førende ryttere. Desværre for Rasmus glippede kortkontakten et par gange, så han fik lavet et par fejl, der kostede nogle minutter, og efter hans skadesperiode var styrken der ikke til at køre op og få kontakt til førergruppen igen. Han sluttede som nr. 32 – ni minutter efter vinderen Jussi Laurila fra Finland.

Oliver endte som nr. 37 knap 5 minutter efter Rasmus.

I morgen skal der køres mellemdistance.