Camilla vinder DM i MTB på maratondistancen (XCM)

På hjemmebanen i skovene i Marselisborg og Fløjstrup lykkedes det Camilla for første gang at vinde et DM i MTB. 
Det var Aarhus MTB, hvor Camilla kører, når det er ‘ren’ MTB, der arrangerede DM XCM 2019, som er marathondistancen i MTB. Et løb på hele 75 km der blev kørt som 3 gange på en rundstrækning på 25 km og med 600 højdemeter pr. omgang.
Camilla vidste godt, at hun er godt kørende for tiden, hvad hendes resultater på MTBO-campen i påsken også viste, men hun havde dog på forhånd ikke haft forhåbninger om, at hun ville være med helt fremme på dagens løb.
Camilla startede bagerst i damefeltet, men allerede ret tidligt på første omgang besluttede hun sig for at lægge sig op foran for ikke at blive låst inde, når ruten ramte de første mudderhuller og smalle singletrack. Til hendes store overraskelse var hendes konkurrenter ikke interesserede i at gå med frem, så hun fik relativt hurtigt et pænt forspring og efter de første 25 km, havde hun et hul på 27 sekunder til de 2 næste ryttere. Herefter var der yderligere godt 1 minut til de næste.
På den næste rundstrækning blev hun indhentet af den senere 2. Ann-Dorthe Lisbygd, og Ann-Dorthe gik forbi og havde ved passagen ved 50 km et forspring  til Camilla på næsten 1 minut. Camilla holdt dog på hele tiden, og det gav bonus, og med 5 km. til mål havde Camilla hentet Ann-Dorthe og yderligere sat hende med ca. 1 minut. Den forskel holdt Camilla stort set resten af vejen, så hun kunne hæve armen og rulle i mål som nr. 1 og dansk mester.
Endnu et rigtigt god resultat for Camilla, der viser, at hun også kan være med blandt de bedste også uden kortholder på styret.