Camilla vinder EM-guld og -sølv

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Camilla-EM-guld.jpg

Camilla, Oliver og Rasmus har i pinsen været til EM i MTBO i Wroclaw, Strzelin i den sydlige del af Polen. Camilla vandt guld på massestarten og sølv på sprinten.

På forhånd var der store forhåbninger til Camilla, idet hun har vist rigtig god form ved MTBO-campen i påsken og ved DM i MTB, hvor hun for nylig vandt maratondistancen. Desuden er hun jo regerende verdensmester på massestarten fra VM sidste år.

Massestarten foregik i et moderat kuperet terræn med et veludviklet stinet, hvor kørbarheden vekslede mellem rigtig god og ’skrækkelig’ – arrangørens ordvalg! Så det var særligt vigtigt at holde en god kortkontakt, og der skulle virkelig vurderes på stiernes kørbarhed. I dameklassen var distancen på 19,8 km med 350 højdemeter. Det viste sig, at spor og stier generelt var meget ujævne og opkørte, så det var svært at få et godt flow og svært at vurdere, om man kørte hurtigt nok.

Camilla lagde sig i vanlig stil lige fra starten op i front og trak en gruppe ryttere med, som kom samlet forbi den første radiopost efter 6 minutter. Herefter var der sløjfer, så rytterne blev spredt, men Camilla slækkede ikke på tempoet.  Camilla laver et rigtig godt løb, og føler selv, at hun er godt med og har styr på orienteringen, indtil hun når til post 10. Den er ret ’skummel’, og der er en masse opkørte spor i området. Hun tager et forkert vejvalg, hvorved hun mister ca. 3 minutter. Hun fortsætter ufortrødent, men er noget usikker på sin placering i feltet, da hun ikke har set konkurrenterne siden post 1. Først ved post 13, som er samleposten efter sløjferne ser 2 af konkurrenterne i modløb, men hun er stadig ikke klar over sin placering. Hun tænker blot på at give den maks. gas for at indhente det tabte. Det viser sig efterfølgende, at Camilla har et forspring ved post 13 på 1:30 til den nærmeste forfølger og senere sølvvinder Claire Dallimore fra England. Herfra udbygger Camilla forspringet, så hun på post 18 er 2:10 foran. Herfra er der kun kort til mål, og Camilla kommer i mål med et forspring på 2:22 til Claire og 2:31 foran Ingrid Stengard fra Finland. EM guldmedaljen var i hus.

Oliver har vist en stigende formkurve hen over foråret. Oliver havde dog lidt problemer med at hænge rigtigt på fra start, men kører alt hvad han kan, og har en rigtig god fornemmelse. På den samme post, som Camilla bommede, går det desværre også galt for Oliver, og han mister i ca. 10 minutter. Han kommer dog godt igen, og kommer ind i en samlet fornuftig tid. Desværre har han undervejs klippet en forkert post og bliver derfor diskvalificeret.

Rasmus har i foråret døjet lidt med skader og manglende form. Hans fokus er derfor primært på at være klar til VM i Viborg i slutningen af juli. Rasmus kører et fint løb fra start og var med helt fremme sammen med den senere vinder, da han styrter ved post 6. I styrtet slår han sit knæ og brækker sadelpinden, hvorefter han forståelig nok vælger at udgå.

Sølv til Camilla på sprinten

Søndag d. 9. juni var der sprint på programmet. Et intensivt løb på henholdsvis 8,2 km. for damerne og 9,9 km for herrerne i et fladt skov/park- og byområde. Et spændende og afvekslende område, hvor det var lykkedes arrangørerne at lave nogle fine og udfordrende baner.

Camilla starter som en af de sidste og synes selv, at hun har et fornuftigt løb. Hun er dog lidt på bagkant med orienteringen, og det gør, at hun får lavet 3 små vejvalgsfejl undervejs. I mål viser det sig, at hun bliver nr. 2 med ca. 1 minut op til vinderen Veronika Kubinova fra Tjekkiet. Så en flot sølvmedalje til Camilla på sprinten.
Oliver kører en god sprint, og er rigtig godt tilfreds med sin indsats men må erkende, at han kommer til kort på hastigheden.
Rasmus kører også en rigtig god sprint og er rigtig godt med. Han har en rigtig god fornemmelse, men får i slutningen af banen lavet et forkert vejvalg, som koster 15 sekunder. Det gør, at han ender som nr. 11 med 1:05 op til vinderen Lauri Malsroos fra Estland frem for at få en plads på podiet.

Podieplads på stafetten

Første konkurrencedag lørdag d. 8. juni var en mixstafet, der skulle køres i et moderat bakket terræn med et veludviklet stisystem, hvor rytterne skulle ud på ca. 14 km med 255 højdemeterstier og spor, som er vanskeligt kørbare. Stafetten var som noget nyt med 3 deltagere på et hold, og her kørte Oliver, Camilla og Rasmus sammen.

Camilla kører først ud og har et rigtig godt løb. Taktikken er at forsøge at være helt med helt i front og det lykkedes til fulde. Hun kører helt sit eget løb, og ser ingen konkurrenter, før hun er ved de sidste poster, men radioposter viser, at hun stort set er forrest hele vejen. Hun kommer i mål som den første og sender Oliver afsted med et forspring på 13 sekunder til det tjekkiske 1. hold, og yderligere et minut foran det finske 1. hold.
På vejen til post 1 laver Oliver et bom, og den jagende tjekke kommer forbi og får et hul. Oliver kæmper dog videre og har et godt løb, men desværre med et par småfejl undervejs, så han kommer i mål som nr. 4 og kan sende Rasmus af sted 4:52 efter den førende. Rasmus får et fint løb, men har svært at få et godt flow på cyklen. Han må til slut se sig overhalet af det russiske og finske 2. hold, og desværre også det schweiziske, så han kommer ind som nr. 7.  Det ender med en 5. plads og en tur på podiet, da der kun kan være ét tællende landshold med. Alt i alt en godkendt præstation fra dem alle 3.

God opladning til VM i Viborg i uge 31

Alt i alt en godkendt præstation af klubbens 3 MTBO-ryttere, som alt andet lige har deres hovedfokus på VM, der afholdes med udgangspunkt i Viborg fra søndag den 28. juli og frem til lørdag den 3. august.