Tag en skeptiker med til lørdagsløb

På lørdag den 7. december har vi træningsløb i Ussinggård skov (se instruktionen her) og jeg har lavet banerne. Ikke noget specielt i det, og så alligevel, for det var i denne skov jeg for 7 år siden løb mit første orienteringsløb den 1. december 2012. Men hvordan kom det nu så vidt, at en magelig midaldrende herre pludselig stod i skoven iført løbetøj og alt for glatte sko?

Jo, jeg var efter et rygestop nogle år forinden begyndt at løbe en smule, men fandt det kedeligt ud over det rimelige. Min gode ven siden skoletiden, Henning Hansen havde flere gange forsøgt at få mig med til det der O-løb, som han ustandseligt talte om. Jeg havde med største skepsis afvist ham flere gange. Det lød både vådt og beskidt – og jeg begreb ikke at han måtte melde afbud til vort kortspil når der var Påskeløb eller Nordjysk 2-dages. Det fandt jeg helt urimeligt

Nærmest for at lukke munden på ham lod jeg mig slæbe med til træningsløbet i Ussinggård. Efter Hennings anbefaling valgte jeg en mellemsvær bane, som han skyggede mig på. Jeg fik undervejs nogle tips omkring brug af kompasset, men måtte ellers forsøge at klare mig selv. Almindeligvis får jeg rasende ondt af mig selv når jeg løber, men her oplevede jeg, at hovedet blev brugt så meget, at der ikke var plads til selvynk. Det var virkelig en fantastisk opdagelse og jeg indvilligede i at deltage i endnu et træningsløb den efterfølgende lørdag.

Jeg var dog stadig skeptisk da jeg lørdag 8. december 2012 stillede op til mit 2. O-løb, denne gang i Juelsminde. Endnu en gang skyggede Henning mig. Det var en bane, hvor der var nogle lange løbestykker og jeg var meget udmattet til sidst. Da vi nærmer os målet siger Henning til mig: ”Vi plejer at spurte fra sidste post og til mål”. Jeg er så træt at jeg ikke orker at svare ham, hvorpå han fortsætter ”…men det er måske også det du gør?”

Her sluttede Hennings karriere som min skygge, men til gengæld var det lykkedes for ham at nedbryde min skepsis overfor orienteringssporten og det skal han have tak for.

Måske en af jer har en bekendt som bare lige skal lokkes med til træningsløb? Så er chancen der på lørdag i en skov, som i hvert fald én gang har omvendt en skeptiker og rekrutteret en ny løber.

Vi ses i skoven

Tommy