Vintertræning i Horsens OK

Vintertræningi Horsens OK

Efteråret er på vej og tirsdag den 2. november starter vintertræningen! –Vi begynder med et natorienteringsløb i Åbjergskoven. Dvs. at vi den 2. november løber fra klubhuset.

Vintertræning – tirsdag:

Vintertræningen foregår fra Horsens Byskole afd. Fussingsvej, adressen er Fussingsvej 6, Horsens hvor vi mødes ved hovedindgangen.

Træningstiden er fra kl. 17.30 til 18.45

Vi træner på tre hold:

  • Skovfræserne og de mindste stifindere, dvs. fra 0. klasse til 10/11 år træner indenfor i gymnastiksalen og somme tider udenfor. Træningen består af forskellige lege, der styrker grundformen. Det vil være små lege og boldspil. Der vil også indgå orienteringsøvelser fx øvelser i korthåndtering eller små orienteringsbaner, og korte stafetter. Af og til vil der også være udendørs aktiviteter. Træner Laura Holm Nielsen
  • For de ældste stifindere og konkurrenceløbere, dvs. fra 10/11 år og op til ca. 13 år er der udendørs løbetræning. Vi arrangerer en varieret og spændende løbetræning, hvor øvelserne er målrettet aldersgruppen. Det kan være forskellige (løbe)-lege, stafetter og orienteringsøvelser: Trænere Erik Thesbjerg og Ella Klærke Mikkelsen
  • For de ældste konkurrenceløbere og for ungdomsholdet er der også udendørs løbetræning. Her løbes især intervaller; af og til varieres med orienteringsløb eller alternativ træning. Alle kan være med uanset tempo. Af og til bruger vi pandelampe (som kan lånes af klubben). Træner Jacob Klærke Mikkelsen.
  • Forældre og andre voksne løber en runde fra skolen i grupper efter tempo og ønsket længde.

Vintertræning – torsdag:

Om torsdagen skifter træningen til orienteringsløb. Ideen bag skiftet er at balancere træningen henover ugen. Sådan at vi også træner orienteringsteknik om vinteren.  

Orienteringsløb torsdag aften betyder natløb, altså orientering i mørke. Natorientering skærper dine orienteringsfærdigheder så du også bliver en bedre orienteringsløber om dagen! – Men ellers er natorientering lidt af et eventyr.

De fire torsdage i november deltager vi i natløbsserien Night Champ, der i efteråret arrangeres især i Århusområdet, derefter skal vi to gange til Vejle og løbe sammen med løberne fra OK Snab, inden vi slutter sæsonen af den 16. december i klubhuset.

Night Champ er et rigtig godt sted at starte med at løbe natløb. Her er banerne gode og reelle og svarer til det angivne niveau. Samtidig er det tilladt for forældre eller andre at skygge, dvs. løbe med. Kan ungdomsløbere løbe selv, kan forældrene også deltage i Night Champ. Til Night Champ er den letteste bane D/H-12 på et let niveau. Til de natorienterings-træninger, vi arrangerer i samarbejde med OK Snab, vil det laveste niveau være mellemsvær.

Horsens OK arrangerer også lørdagstræningsløb hele vinteren.