Nu også sprint-guld til Camilla Søgaard

Foto: Katja Brunstedt

Camilla Søgaard vandt fredag EM-guld i mountainbike-orientering på sprint-distancen

Camilla Søgaard er i disse dage til EM i mountainbike-orientering i Litauen sammen med det danske landshold. Her har Camilla Søgaard fået den bedst tænkelige start på europamesterskaberne.

Inden dagens start var Camilla klar over, at der både skulle køres aggressivt og taktisk. Denne plan lykkedes hun med – om end hun havde et par mindre fejl i starten af banen. I Litauen må rytterne køre tværs igennem terrænet, hvilket de jo ikke må i Danmark. Så det skal virkelig overvejes, hvad der bedst kan betale sig: Lige på eller udenom.

Kvindernes sprint-distance var på 6,3 km. Camilla Søgaard startede som den 4. sidste blandt de 10 bedst seedede. Camilla lagde forholdsvis roligt ud for at få læst sig rigtigt ind på kortet. Efter de to mindre fejl i starten af banen var hun ikke sikker på, at det ville række til metal. Hun fik dog rettet op. Men det betyder, at hun ved den første mellemtid lå på en 5. plads 20 sekunder efter den hurtigste. Ved 3. mellemtid havde hun cyklet sig op på en 2. plads og var nu blot 9 sekunder efter den førende rytter. På den sidste tredjedel af banen blev Camilla flyvende. Hun kom i mål til en guldmedalje i tiden 25 minutter (rent) – 5 sekunder foran Martina Tichovska fra Tjekkiet og 44 sekunder foran sidste års verdensmester finske Marika Hara.

Camilla viser med denne guldmedalje, at hun også i år er godt kørende. Internationalt er dette Camilla Søgaards første guldmedalje på sprint-distancen. Camilla har tidligere vundet sølv i sprint.

Fredag køres der lang-distance, som sædvanligvis er Camillas favorit-disciplin. EM slutter søndag med en mix-stafet med to mænd og en kvinde på hvert hold.

Hvis I har lyst til at følge med, så er der live TV, live GPS-tracking og live resultater på følgende link: https://orienteering.sport/event/emtboc-2022/welcome/. Vær dog opmærksom på, at Litauen tidsmæssigt er en time foran Danmark.

Modtaget fra Susanne Reindahl