Camilla er igen verdensmester på massestart i MTBO

Tirsdag var sidste dag ved VM i MTBO, og her skulle rytterne køre massestart.

Løbet blev i lighed med de sidste dage kørt i skovene nord for Falun med udgangspunkt i Lugnet Stadion, men nu i den vestlige del af skoven og op på og bag skibakkerne. Rytterne kørte med kortvend på 2 lange sløjfer med gaflinger, og en sidste del på et sprintkort over selve bakkeområdet. Kortvendet og -skiftet var ved stævnepladsen, så der var 2 passager, hvor man undervejs kunne se rytterne.

Camilla var før løbet meget opsat på, at nu skulle det endelig være, så hun kørte hårdt på ud fra stadion og rundt på den første sløjfe. Hun kører et stort set fejlfrit løb, og ved passagen af stævnepladsen efter den første sløjfe var hun nr. 3 ca. 40 sekunder efter den førende rytter.

Det viste sig, at Camilla havde haft den lange sløjfe først, så ved TV-posten/mellemtiden midt på anden sløjfe blev hun speaket som 1-er, blot 6 sekunder foran sin rival briten Emely Benham Kvale.

Ved den anden passage var Camilla stadig foran med et hul på ca. 50 meter til Emely. De pressede begge to hårdt på op ad bakkerne til de sidste poster, men Camilla kunne heldigvis holde sig foran, og på nedkørslen til sidsteposten og mål var hun klart foran og kunne køre i mål som vinder – 6 sekunder foran Emely. Bronzemedaljen gik til tjekken Martina Tichovska, der var i mål 3.13 efter Camilla.

Et superløb af Camilla, der dermed sætter en stor streg under sit verdensklasseniveau, og som får sit bedste VM nogensinde med medalje på alle distancer: GULDMEDALJE på massestart, SØLV på mellem, lang og stafet og BRONZE på sprinten.

Oliver kørte et godt løb, som han var godt tilfreds med. Han tager generelt de rigtige vejvalg, men de sidste dages sygdom sad dog stadig i kroppen, så han havde ikke de kræfter, han normalt ville have haft til at hænge på og lukke hullerne op til konkurrenterne. Han kommer i mål 6:36 efter den vindende finne Samuel Pokala som nr. 26.