Fin afslutning for Camilla og Oliver på Danmarks mix-stafet landshold

Søndag var afslutning på årets World Cup i MTBO, og afslutningsdagen bød på mix-stafet.

Mix-stafet er med 3 ryttere på holdet, hvoraf den ene skal være en kvinde. Dagens stafet skulle køres delvist i samme terræn som langsdistancen, dvs. et meget kuperet område, og meget stenede stier – det viste sig også, at der nærmest var et downhill-område. Afslutningen var helt atypisk i byterræn, så rytterne skulle til slut omstille sig til ’sprintmode’.

Et ekstra moment i løbet var vejret. I løbet af lørdagen var vejret slået om, og det var blevet meget blæsende med meget kraftige vindstød. Dette blev kun lidt værre søndag, og rytterne på sidste blev desuden mødt af kraftig regn. Så udover de ’normale’ vurderinger af stigning, længder på vejvalg osv. måtte vindretningen tages i betragtning, og mange ryttere valgte aktiv at prøve at undgå åbne stræk, hvor vinden var lige imod køreretningen.

I en mix-stafet er det op til holdet at beslutte rækkefølgen, men de fleste hold vælger at have kvinden på 1. turen, og således også det danske hold. Kun Polen havde valgt at sætte en mand på 1. turen.

Camilla præsterede igen at lave et rigtig godt løb. Hun kom ind til skiftet som nummer 2 kun passeret af Polens herrerytter. Forspringet var dog kun 1 minut og 40 sekunder, og Camilla kørte på flere stræk lige op med ham. Til gengæld var der ingen tvivl om, hvem der var den hurtigste kvinde, for Camilla kom i mål 3 minutter og 34 sekunder foran den næste rytter Kaarina Nurminen fra Finland.

Danmarks cyklende træner Allan Jensen kom således ud rigtig fornuftigt i forhold til forfølgerne; men desværre kunne Allan ikke følge op på Camillas gode præstation. 2 store bom undervejs kostede dyrt, så forspringet blev sat fuldstændigt over styr, og Allan kom til skiftet som nummer 13 med et tidstab på ca. 15 minutter i forhold til den førende rytter fra Tjekkiet.

Oliver havde således ikke det bedste udgangspunkt som 3. rytter. Han kørte dog et meget fornuftigt løb, hvor han kørte sikkert og stabilt, og efterhånden kørte han også forbi nogle af sine konkurrenter. Han havde den 10. bedste tid på 3. turen, og mistede kun 2 minutter til tjekken Krystof Bogar der kørte sit hold ind til sejren. Oliver kom i mål som nummer 11; men da der kun er et tællende hold fra hvert land, rakte det til en placering som nummer 8 i landekonkurrencen.