Horsens og Silkeborg til 10-mila 2024 i Nynäshamn

Horsens / Silkeborg holdet tog en fantastisk placering som nr. 18 i ungdomsklassen. Startfeltet var på 280 hold. Stafetten blev vundet af finske Turunn Sunnistajat i tiden 1:33:22, Horsens / Silkeborg holdet var kun 8:07 efter. De øvrige hold i top 20 kom fra Sverige, Tjekkiet , Finland og Norge og så altså Horsens / Silkeborg 🇩🇰 som med 18. pladsen tog den bedste danske placering på tværs af de tre stafetter.
Stafettens regler er at løberne højest må højest fylde 16 år i 2024, der skal være minimum 2 piger på holdet og man må stille dubletter på turene. Det er en chance for at få flere med på holdet, men kun den bedste af de to løbere tæller.
På holdet løb:
1 tur: Eskild Stig Nielsen
2. tur: Krista Lundø
3. tur: Astrid Lykke Nielsen og Kristine Skouboe
4. tur: Emil Borup Fredberg (Silkeborg)
Fantastisk præstation af de unge løbere, hvor alle på holdet har alderen til at løbe igen i 2025, så hvem ved…
 
10 mila var i år i et nyt format, for at give damerne spændingen ved at løbe natløb. Derfor startede herrernes stafet kl. 17.30 med 3 ture, for derefter at holde pause, stafetten genstartede med natløb kl. 23.30. Kl. 21.30 startede damestafetten med 2 natture for derefter at holde pause til kl. 07.00 hvor herrestafetten var afgjort.
På herreholdet :
1. tur dag: Christoffer Bobach, Aalborg Orienteringsklub
2. tur dag: Jonas Wihan, Fyens PI
3. tur dag: Thomas Emil Jensen
4. tur nat: Mátyas Péntek (lange natten)
5. tur nat: Troels Nielsen
6. tur nat: Mads Mikkelsen
7. tur gry: Emil Borup Fredberg, Silkeborg Orienterings klub
8. tur dag Eskild Stig Nielsen
9. tur dag: Nikola Ivanov
10. tur dag: Márton Péntek
Desværre havde vi fejlklip på 1. turen, Christoffer var henne ved posten, men forvekslede postnummeret og klippede ikke, men holdet viste god holdånd og resten af stafetten blev gennemført. Tiden havde rakt til en placering som nummer 166 ud af de 317 hold.
 
Damestafetten var med 6 løbere heraf 2 nat-ture:
Natløb til damestafetten var som sagt nyt for i år og første gang nogensinde.
Holdet var præget af afbud pga. skader fra Theresa og Krista, så vi havde gjort en stor indsats for at kunne mønstre et hold. Det lykkedes til allersidst med hjælp fra OK Pans reserver og dygtige løbere fra Farum-Tisvilde OK.
1. tur nat: Camilla Bevensee (OK Pan)
2. tur nat: Irene Klærke Mikkelsen
3. tur dag: Rebeka Vincze (lange dagen)
4. tur dag: Erin, Farum-Tisvilde OK
5. tur dag: Line, Farum-Tisvilde OK
6. tur dag: Kathrine Amby, OK Pan
Holdet blev nr. 177 ud af de 275 hold.
 
Tak til alle løbere og medrejsende supporters, vi var i alt 19 på turen til Nynässhamn syd for Stockholm, især til Andrea Höhnke, som sørgede mad og den gode stemning i lejren, en uvurderlig indsats når der skal løbes næsten konstant fra kl. 14.30 lørdag til ca. kl. 12 søndag. Vejret artede sig godt med høj solskin lørdag eftermiddag og kun et par byger søndag morgen.