Guld, sølv og bronze til Horsens OK ved DM i MTBO

I weekenden blev der afholdt DM i MTBO i Stenderup Skovene ved Kolding, og Horsens OK havde 3 deltagere – Camilla, Rasmus og Ole Søgaard – til start.

Stenderup Skovene har måske et lidt dårligt ry specielt blandt MTB-ryttere på grund af de dårlige spor og mange brændenælder, så der var ikke set frem til stævnet med de store forventninger. Det viste sig dog, at arrangøren havde gjort et stort stykke arbejde for at gøre forholdene bedre, blandt andet ved at have slået græs og brændenælder de værste steder. Så det endte som en meget positiv oplevelse.
Lørdag blev den lange distance afviklet i regn og rusk, og arrangørernes forberedelser kunne ikke forhindre at sporene meget hurtigt blev opkørte og meget mudrede. Så det var nogle våde og smattede deltagere, der kom i mål efter turen i skoven. Rasmus var først startende og først i mål, så han kunne bare vente og se, om hans tid kunne holde hele vejen. Det kunne den, og Rasmus vandt guld i H21 i tiden 1.50.05 og 5.15 foran nr. 2 Andreas Bergmann.

 

Camilla startede midt i feltet og havde et fornuftigt løb på den første del af banen. Til sidst lavede hun desværre nogle ærgerlige fejl og var klar over, at guldet var væk. Det blev dog til en placering som nummer 2 og dermed sølv, 3.41 efter Nina Hofmann, der vandt i tiden 1.27.10.

Ole havde ikke fart nok i cyklen efter en længere træningspause og sluttede som nr. 12 i H50.

Søndag var stafetdag. Horsens stillede med et familiehold i H21 med Rasmus på førsteturen, dernæst Camilla og Ole til slut. Rasmus kom ind som første mand med en margin på knap 5 minutter til OK Pan nr. 2 og yderligere knap 2 minutter til Hillerød på 3. pladsen. Camilla fulgte godt op, og var også inde som den første på 2. turen, 2 minutter foran Hillerød og ca. 8 minutter foran OK Pan. Det var så bare et spørgsmål, om det kunne lykkes for Ole at holde forfølgerne bag sig, og det lykkedes delvist. Men det blev dog til bronze 8.57 efter Hillerød, som vandt, og 4.10 efter OK Pan.

20140809_150250 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så et samlet resultat på 3 medaljer ud af 4 mulige.