EM i MTBO afsluttet med bronzemedalje til Camilla

I den forgangne uge har der været afviklet EM i MTBO i Portugal, og her deltog både Camilla og Rasmus. Samtidig med EM for eliten blev der afholdt VM for Masterklasserne d.v.s. +40 år og EM for ungdom (17) og junior (20).

Hverken Camilla eller Rasmus havde på forhånd de helt store forventninger til resultaterne. Camilla har ikke kunnet træne det meste af vinteren og foråret p.g.a. skader og senest har en hjernerystelse sat hende ud af spillet. Rasmus går helt bevidst efter at toppe til VM i Tjekkiet i august, og han har nogle gange i foråret følt, at der slet ingen kræfter var i benene under træning og konkurrencer.

Stor var derfor glæden efter mixstafetten, at de kunne se, at de havde meget fornuftige tider på deres 2.-ture. Men da Camilla ikke var rigtig skarp på 1. turen, og Rasmus glemte at klippe publikumsposten på sin 1. tur, røg de alligevel ud af konkurrencen. Men farten var umiddelbart på plads.

På sprinten skulle de så prøve at følge op på de positive sider fra mixstafetten, og Camilla kom da også ind som nr. 6, men hun havde fået klippet en forkert post, så det var ikke hendes dag. Rasmus havde et meget fornuftigt løb med enkelte fejl og var godt tilfreds med sin 15. plads.

På mellemdistancen lå Camilla længe med den bedste tid, men da de sidste konkurrenter var i mål måtte hun nøjes med den utaknemmelige 4. plads. Men hun var trods alt meget tilfreds med sin indsats, og gps-trackingen viste at med et par lidt bedre vejvalg, ville hun være rykket op på en medaljeplads. Rasmus lavede et par sving og måtte derfor nøjes med en 25. plads. Konkurrencen var også meget tæt med de første 15 indenfor 2½ minut.

På langdistancen valgte Rasmus at udgå, da han følte, at han ikke havde ”noget at skyde med i” benene, og han ville derfor hellere spare kræfterne til stafetten den efterfølgende dag. Camilla havde igen den klart hurtigste tid, da hun kom i mål, men hun måtte endnu en gang se sig passeret af 3 af de efterfølgende ryttere, og hun endte endnu en gang på 4. pladsen.

Så var der kun en chance tilbage hvis der skulle metal med hjem til eliteholdet: stafetten. Rasmus kørte 2. tur og havde et fornuftigt løb. Han gik ud som nr. 6 efter Allan Jensen, men måtte se sig overhalet 2 gange kort før mål, så han sendte Johan McLassen ud som nr. 8, men stadig godt med. Desværre kørte Johan sig væk undervejs, og de endte som nr. 12 – noget under deres forventninger.

Camilla skulle køre 3. turen, og efter 2 solide præstationer af Nina Hoffmann og Cæcilie Christoffersen, kørte hun ud som nr. 5. Ved publikumsposten lå hun som nr. 2 ca. 100 m foran det franske hold. På den sidste sløjfe havde Camilla en længere gafling end den franske pige, så hun blev overhalet og havde ikke mulighed for at nå op. Camilla var dog ikke klar over, hvordan hun lå i feltet og troede, at hun endnu en gang måtte ”nøjes” med at blive nr. 4. Først da hun i opløbet blev mødt af sine jublende holdkommerater og supportere gik det op for hende, at bronzemedaljen var i hus, og så kom smilet rigtigt på.

Så status er et EM lidt under forventning for Rasmus’ vedkommende, men i forhold til forberedelserne langt over forventning for Camilla.

Som skrevet i starten var der også EM for ungdom og juniorer og VM for masters. Der var 3 danske deltagere i ungdomsklasserne og de gjorde en fin indsats med en 4. og 6. plads. Masterklasserne var godt besat med danske deltagere og de tog godt fra af medaljerne med samlet 7 guld, 11 sølv og 14 bronze.

EM MTBO 2015_02

Hvis du vil læse mere om arrangementet henvises til DOF’s hjemmeside.