VM slutter med 2 podiepladser til Camilla

MTBO-VM2015
Camilla og kompagni på podiet til MTBO VM.

Beretning fra vores udsendte til MTBO VM: Ole Søgaard

I går fredag var det den lange distance, der var på programmet.

Efter ikke rigtig at være lykkedes med sine første løb var Camilla meget tændt for at præstere godt i fredagens løb, så det var spændende, om hun kunne indfri sine egne forventninger.
Løbet foregik lige syd for Liberec med udgangspunkt i et skistadion, Terrænet var på forhånd beskrevet som meget kuperet med nogle kraftige stigninger og en del tekniske passager med sten. Hun skulle ud på 25 km med 820 m stigning, og med en estimeret vindertid på 100 minutter, skulle der virkelig trædes i pedalerne.
Hun forsøgte også, men allerede på post 5 får hun lavet et større bom, som sender hende ud af medaljekampen. På radioposterne ligger hun længe med en placering som nummer 7 eller 8, men til sidst på banen får hun alligevel hentet ind på konkurrenterne, så hun ender som nummer 6 og dermed endnu en podieplads.
Rasmus skulle også forsøge at følge op på det fine resultat i sprinten. Han skal ud på 32 km med en stigning på 960 m og et estimeret vindertid på 108 minutter. Han lægger forsigtigt ud, men er godt med i starten. Et par bom og til sidst en punktering betyder, at det ikke lige bliver hans dag, og han ender med en placering som nr. 38.
I dag lørdag sluttede VM som sædvanlig med stafetten, og her har der været medaljer til de danske kvinder til de sidste mange mesterskaber. Så det var spændende om de kunne leve op til forventningerne.
Konkurrencen havde samme stævneplads som fredagens konkurrence, så deltagerne kunne se frem til endnu en gang stejle bakker på skiområdets løjper.
Nina Hoffmann lagde ud på 1. turen og syntes selv, at hun havde et OK løb, men mister alligevel ca. 5 minutter til den førende rytter og sender Cæcilie Christoffersen afsted som nummer 7. Cæcilie er den svageste af de 3 danske kvinder, og hun kan som ventet ikke følge med de bedste i feltet og taber yderligere tid. Der sker dog en del omrokeringer i feltet, og hun holder sin placering og sender Camilla ud som nummer 7.
Camilla kører et sikkert løb, men formår kun at hente en enkelt placering, så hun ender som nummer 6. Finland har dog 2 hold i top 5, så det danske hold ender på podiet med en placering som nummer 5, efter Finland, Tjekkiet, Rusland og Frankrig.
Herrerne havde på forhånd ikke de store forventninger til et topresultat, men Allan Jensen kørte dog i mål efter 1. turen med en meget fornuftig placering som nummer 7. Rasmus Folino kunne dog ikke følge op herpå, og havde en del bom undervejs, så han tabte nogle placeringer og kunne sende Rasmus afsted som nummer 16. Rasmus havde et OK løb men dog med nogle bom undervejs. Han formåede dog at køre nogle placeringer ind, så holdet endte som nummer 13.
VM blev i øvrig vundet i et spurtopgør, hvor Østrig blev verdensmestre foran Rusland og Finland-