Camilla Søgaard er igen verdensmester i MTBO

Camilla bliver verdensmester på langdistancen

Camilla Søgaard vinder guld på langdistancen i mountainbike-orientering ved VM i MTBO. Verdensmesterskaberne i MTBO afholdes omkring det vildsomme terræn i Kuortane i Finland i perioden 10. juni til 18. juni.

Dameeliten kørte 31,2 km med 230 meters stigning i et teknisk meget svært terræn. Et terræn der både stillede krav til rytterne evne til at gennemskue et kompliceret stibillede og samtidig gav plads til at træde igennem på de lange stræk. Camilla har tidligere vist, at hun kan køre hurtigere end de fleste, når hun holder fokus på vejvalgene. Efter en 4. plads i sprint og en 4. plads på mellemdistancen, lykkedes det hele for Camilla Søgaard på onsdagens langdistance.

– Jeg vidste, at det var ekstremt vigtigt at være med på kortet og om nødvendigt stoppe helt op for at få 100 % styr på vejvalget, sagde Camilla inden løbet.

Camilla kørte et stort set fejlfrit løb, og planen viste sig at være yderst holdbar. Allerede på vej til post 2 tog Camilla et klogt og mere direkte vejvalg end de fleste konkurrenter – det samme gjorde hun til den næstsidste post. Camilla kørte over stregen i tiden 1:28:23 med en suveræn sejrsmargin på næsten to minutter til Veronika Kubinova fra Tjekkiet.

– Efter de to fjerdepladser ville jeg virkelig gerne have guldmedaljen i dag, så jeg er så glad, sagde Camilla efter løbet.

Oliver Friis blev nr. 22 på dagens langdistance. Det bedste resultat ved disse verdensmesterskaber opnåede han ved massestarten, idet han tog en 12. plads 2:09 efter vinderen.

Se Camillas jubel, da det går op for hende, at hun har vundet guld: https://www.do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8266-mtbo-vm-vild-dansk-dag-med-to-guldmedaljer-og-en-solv-og-en-bronze.

Find resultater, GPS-tracking, kort og web-tv fra dagens distance på IOF’s liveside.

I morgen afsluttes VM med stafetter, hvor Danmark stiller med tre hold. Løbet kan følges online. Der er i øvrigt en fantastisk direkte TV-transmission, som også kan følges her fra Danmark:

H21: Start 8.30 
Oliver Friis, Allan Jensen, Thomas Steinthal
D21: Start 8.35
Cæcilie Christoffersen, Nikoline Splittorff, Camilla Søgaard
H20: Start 8.45
Noah Tristan Hoffmann, Mikkel Brunstedt Nørgaard, Morten Örnhagen Jørgensen