Camilla vinder også langdistancen ved World Cup’en i Bulgarien

I dag skulle der køres lang-distance ved World Cup’en i Bulgarien. Løbet foregik i en meget kuperet skov med meget stenede stier, så der skulle virkelig vurderes højdekurver, når vejvalgene skulle besluttes. Samtidig er det i Bulgarien tilladt at køre ud i terrænet.

Som førende i World Cup’en og efter sejren i sprinten i går var Camilla en af de store favoritter, og hun havde også på forhånd sagt, at hun ville gå efter at vinde og vise, at hun var den rette til at vinde den samlede World Cup.

Hun kommer dog lidt skævt i gang og bommer lidt i starten; men derefter går det fint. Ca. halvvejs i løbet indhenter hun den finske rytter Ingrid Stengard, der er starter 3 minutter før, men er det nok? Desværre virkede GPS-trackingen for kvinderne ikke under dagens løb, så hverken TV-speakerne eller tilskuerne kunne følge med i stillingen, men måtte vente i spænding til kvinderne næsten var i mål, hvor der var kameraer ved de sidste poster.

Camillas landsholdskollega Cæcilie Christoffersen startede 12 minutter før Camilla, og hun havde haft et super løb, og hun kom ind i en klart bedste tid 12 minutter hurtigere end den førende rytter.

Den tredje kvinde på det danske hold Nikoline Splittorff startede 6 minutter efter Cæcilie, og hun havde også haft et godt løb; så det blev speaket, at hun var meget tæt på; men hun måtte dog til sidst se sig slået med 50 sekunder af Cæcilie.

Så blev Camilla endelig speaket, og det tydede på, at hun var lidt foran Cæcilie. Det var hun heldigvis også da hun kørte i mål, og hun endte med at vinde med en margin på 56 sekunder til Cæcilie.

Ingen af de sidste ryttere kom i nærheden af at true den danske trio, så løbet endte med 3 danskere på medaljeskamlen.

Med sejren cementerede Camilla sin samlede World Cup-sejr og sluttede en på alle måder forrygende sæson. Hun vinder EM i sprint i foråret, 4 individuelle medaljer til VM hvoraf 1 af guld på massestart, og 2 World Cup-sejre, og hun bliver den første danske kvindelige MTBO-rytter til at vinde den samlede World Cup. Hun slutter også øverst på verdensranglisten.

Oliver ender som bedste dansker med en placering som nummer 21.

Søndag skal der køres mix-stafet og her kører Camilla første tur, landsholdets træner Allan Jensen kører 2. tur og Oliver kører sidste tur. Turene er ca. 15 km med ca. 275 m stigning.

Løbet starter kl. 9:30 lokal tid (8:30 dansk tid) og kan følges her: https://orienteering.sport/event/cx80-world-cup-in-mtb-orienteering-round-3/relay/