EM MTBO 2023 er slut

EM i MTBO er slut

Lørdag d. 29. april sluttede EM i MTBO med mixstafet. Stafetten blev kørt i den nordlige del af Loulé i en blanding af skov og byområder.

På forhånd var der ikke de store forventninger til de danske hold, idet de danske herrer ikke kan være med helt fremme blandt de bedste. Sædvanligvis sammensættes holdene af én dame- og to herre-ryttere Camilla kørte 1. turen på et hold med to kvinder og én mand. Camilla havde et godt løb, hvor hun lå i front det meste af tiden. En mindre fejl på den sidste del af løbet sendte hende dog lidt tilbage; men ikke mere end at hun kunne sende Noah Hoffmann ud som nummer 6, blot 30 sekunder efter den førende rytter Antonia Haga fra Finland.

Noah kørte også et solidt løb, men kunne ikke følge med teten og tabte nogle placeringer, så han kunne sende Cæcillie Christoffersen ud som nummer 10 – 4.30 efter den førende finske rytter.

Cæcillie kørte et rigtig fint løb, hvilket betød, at holdet endte på en 8. plads, idet der kun er et hold fra hvert land, der tæller med.

Massestart og sprint

Torsdag blev der kørt massestart. Det er sædvanligvis en af Camillas favoritdiscipliner. Det gik da også fint i starten, og hun lå med i frontgruppen indtil et tilsyneladende smart vejvalg ind gennem terrænet ikke gik efter planen. Hun kom lidt skævt ind i en forkert slugt, og endte med at miste meget tid inden hun igen kom med på kortet. Efter dette var Camilla egentlig klar til at køre hjem; men da hun opdagede, at hun stadig var med, gav hun det alligevel en chance. Hun kørte herefter forbi flere af konkurrenterne og kunne køre i mål som nummer 9 godt 14 minutter efter den vindende holdkammerat Nikoline Splittorff.

Fredag blev der kørt sprint. Det foregik i et helt fladt, åbent skovområde med en motocrossbane, hvor der på forhånd var lagt op til, at der ville blive meget kørsel gennem terrænet. Camilla var med i teten til ca. midt i løbet; hvor det gik galt med et vejvalg gennem terrænet. Hun kommer på sporet igen; men lavede endnu en fejl. Det betød, at Camilla kom i mål som nummer 21 godt 6 minutter efter den vindende finne Kaarina Nurminen.