Fem DM-nat medaljer til Horsens OK

Pressemeddelelse fra Horsens Orienteringsklub

Jacob Klærke Mikkelsen, Berit Harfot og Rikke Holm Jensen fra Horsens Orienteringsklub tog guldet hjem, da der lørdag aften blev løbet danske mesterskaber i nat-orienteringsløb i Marbæk Plantage nord for Esbjerg.

Jacob Mikkelsen vandt den yngste drengeklasse op til 12 år, hvor han allerede sidste år markerede sig som en af landets bedste drenge. Han afviste alle konkurrenterne med en tid på 21.30 minutter for banens 3,3 km.

Også Rikke Holm Jensen var ganske sikker på sin sejr i klassen for kvinder i alderen 40-44 år. Hendes tid på den 4,6 km. lange bane var 38.33.

I den lidt ældre dameklasse for kvinder i alderen 45-49 år var kampen noget tættere, og der var kun 37 sekunder mellem nr. 1 og nr. 3. Men Berit Harfot fra Horsens OK var hurtigst og vandt guldet i en tid på 33.57 minutter for 4,0 km.

Sølv og bronze
Endnu to medaljer blev der til Horsens Orienteringsklub. Nemlig sølv i klassen D35 til Irene Klærke Mikkelsen og bronze til Laura Holm Nielsen i den yngste pigeklasse op til 12 år.

Endnu en af Horsens Orienteringsklubs dygtige ungdomsløbere, Anne Sofie Thyssen Harfot, løb sig til en flot placering som nr. 5 i klassen for piger op til 14 år. Hun er lige rykket op i denne klasse, men hendes tid på 34.25 for 3,5 km. var kun 4.18 efter vinderen og 1.18 efter bronzen.

Flot seniordebut i eliteklassen
DM nat var også debut i senioreliteklassen for Horsens Orienteringsklubs nyoprykkede eliteløber Mátyás Péntek, der er kommet til Horsens fra Ungarn for at studere og løbe orienteringsløb.

Mátyás bestod prøven ved at placere sig som nr. 6 kun overhalet af feltets fem danske landsholdsløbere med sidste års verdensmester Søren Bobach fra OK Pan Aarhus i spidsen. Mátyás’s tid på 1.22.51 for 13,0 km. natorienteringsløb var 13.11 efter Søren Bobachs tid.

I alt 18 Horsens-løbere stillede til start ved DM i natorientering. Marbæk Plantage bød på områder, hvor der kunne løbes ganske stærkt på skovens stier og i åbent terræn, vekslende med mere diffuse områder med svær orientering, hvor løberne virkelige skulle sørge for at få farten ned for at ramme posterne rigtigt.

Jacob Klærke Mikkelsen løber i mål til en guldmedalje ved DM nat i Marbæk Plantage lørdag aften. (Foto: Esbjerg Orienteringsklub)