Stafet-sølv til Camilla ved VM i MTBO

Lørdag var der stafet på programmet ved VM i MTBO, og med kvindelandsholdet som forsvarende verdensmestre og ud fra resultaterne på mellemdistancen fredag var der lagt op til, at det kunne blive til endnu en medalje til Danmark.

Konkurrencen skulle køres i det samme skovområde som konkurrencen på mellemdistancen, så rytterne vidste, at det ville blive teknisk svært, og at der virkelig skulle holdes fokus for at undgå fejl. Forventningen var, at det meste af banerne ville være i det område, hvor de i går kørte på 1:7.500; men i dag ville det så være på 1:10.000. Det viste sig at holde stik.

Cæcilie Christoffersen kørte første tur, og fokuserede på at undgå fejl og i øvrigt at køre sit eget løb. Det lykkedes fint, og hun kom til skiftet som nr. 2 blot 2 minutter efter den førende finne.

Gårsdagens vinder Nikoline Splittorff kørte anden tur. Hun var efterfølgende ikke tilfreds med sit løb, for hun fik hun taget et par dårlige vejvalg. Det betød, at det finske hold trak mere fra og kunne gå ud på sidste tur med et forspring på ca. 4 minutter.

Camilla skulle som vanligt køre sidste tur. Hun fik startet godt men kunne ikke hente ind på den førende finne, der tværtimod øgede sit forspring. I den sidste halvdel af løbet blev Camilla indhentet af en svensker. Svenskeren og Camilla skiftedes til at føre, men Camilla stressede lidt, og til den 3. sidste post fik hun lavet et dårligt vejvalg, så svenskeren gik forbi, og kørte ind som nr. 2 og Camilla som nr. 3.

Desværre for de svenske kvinder var holdet blevet diskvalificeret som følge af, at en af rytterne var kørt igennem terrænet, hvilket ikke er tilladt i Sverige.

Det betød derfor, at de danske kvinder vinder sølv.

De danske mænd havde Oliver på førsteturen. Oliver kommer ind som nr. 15. Allan Jensen og Mikkel Brunstedt Nørgaard på anden og tredje tur får kørt holdet en del placeringer frem, og Mikkel kommer ind som nr. 9. Hvert land kan dog kun kan have et tællende hold, og de ender derfor som nr. 7 – lige udenfor podiet.

I morgen køres langdistancen med udgangspunkt i Lugnet Stadion i Falun. Første start er kl. 9. Camilla er den første startende dansker med starttid kl. 10:30. Den estimerede vindertid for kvindernes 30,4 km med 750 m stigning er 110-115 minutter.

Løbet kan følges her: https://orienteering.sport/event/world-mtb-orienteering-championships/welcome/