Medalje ved DM i langrend

I denne uge finder DM i langrend sted i Norge ved Kvitåvatn Fjeldstue nær Gaustatoppen/Rjukan, og klubbens skiafdeling er stærk repræsenteret med 3 deltagere – Anne Boye-Møller, Camilla og Ole Søgaard – ud af de ca. 110 deltagere.

Godt nok er der lige faldet sne i Danmark, men der er dog heldigvis noget mere her med ca. 50 cm. sne. Så løjper er kørt op og sporene stå fine til både klassisk og fri stil.

Der har indtil nu været afviklet 2 konkurrencer: kort distance og sprint. Den korte distance var i fri stil og blev afholdt på en 3,3 km rundløjpe, der skulle gennemløbes 3 gange for dame-klasserne D17 – D50 og 4 gange for herreklasserne H17 – H50. Selv om der løbes i forskellige aldersklasser, deltager alle der løber mesterskabsklassens distance i kampen om det officielle Danmarks mesterskab, så alle løbere i de nævnte aldersklasser kunne løbe med mesterskabet.

På forhånd var der nok størst forventning til Anne, selv om hun efter eget udsagn ikke er helt på toppen træningsmæssigt, Hun har dog en fortid på skilandsholdet og har derfor teknikken på plads. Og hun opfyldte til fulde forventningerne. Du vandt sin alderklasse D40, men hendes tid var den næsthurtigste i hele feltet, så hun vandt DM-sølv.Camilla endte som nr. 6. Ole endte som nr. 5 i H50.

Sprinten blev afviklet over 3 afdelinger med en prolog, en semifinale og A, B og C finaler. Den blev afviklet i klassisk stil og med en distance på 1,1 KM. Klasserne var slået sammen så D17 – D50 og H50 – H70 løb sammen. Det lykkedes for alle klubbens repræsentanter at komme i A-finalerne, og igen endte Anne bedst med en samlet 2. plads og dermed DM-sølv og guld i D40. Camilla blev 6. og sidst i finalen efter et ærgeligt styrt. Ole blev nr. 5 i finalen og endte som nr. 4 i H50.

Tirsdag har været hviledag med instruktion i teknik ved nogle af eliteløberne. Det er virkelig lærerigt at få en erfaren løbers kommentarer og tips til en bedre teknik.

Onsdag er der konkurrence igen, og her er diciplinen duatlon. Her løbes først en strækning i klassisk stil og derefter en tilsvarende distance i fri stil. Anne og Camilla skal ud på 2 x 5 km mens Ole får fornøjelsen af den dobbelte distance 2 x 10 km.